Sonic v zámoří předčil Detektiva Pikachu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sonic v zámoří předčil Detektiva Pikachu

Sonic v zámoří předčil Detektiva Pikachu

David Plecháček

David Plecháček

17. 2. 2020 10:45
Reklama

I když je přijetí Ježka Sonica, filmové adaptace jedné z nejslavnějších videoherních postav historie, rozporuplné, nedá se říct, že by si film nedokázal najít své fanoušky. V zahraničí má za sebou modrý rychlík první víkend v kinech a už teď se směle může řadit mezi nejúspěšnější tituly, které vychází z herních značek.

Kdo by to byl před časem ještě řekl. Jistě si vzpomenete na první vizualizaci Sonica, která doslova otřásla komunitou a vyvolala vlnu nevole. Jakoby se teď psal úplně jiný příběh. Teď Sonic s Jamesem Marsdenem a Jimem Carreym o chlup (nebo o bodlinu?) překonal i loňského Detektiva Pikachu, když si za první víkend připsal 57 milionů dolarů. To slavný pokémon dokázal vydělat „jen“ o tři miliony méně.

Hollywood Reporter připomíná, že se jedná o čísla jen za první tři dny. Dnes už se bavíme o vyšších, odhadem kolem sedmdesáti milionů. Povedený byl i první den, v pátek si film připsal 21 milionů dolarů. V součtu můžeme říct, že se jedná o nejlepší první víkend studia Paramount od léta 2018, lépe si naposledy vedlo Mission: Impossible – Fallout.

Velkou část na úspěchu má samozřejmě Tyson Hesse, animátor, který nakonec podobu populární postavičky vylepšil do současné verze. Hesse je ale hráčům známý, protože stojí za podobou některých pasáží Sonic Mania (což byl ten lepší Sonic v roce 2017), nicméně známý je i pro svou tvorbu animované série Sonic Mania Adventures.

U kritiků už výsledky zase tak slavné nejsou, nic příliš duchaplného od filmu zřejmě čekat nelze. Čekal však někdo něco takového? Do našich kin dorazí Sonic v tomto týdnu. A nás samozřejmě zajímá, jestli se na novinku půjdete podívat...

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama