Session si osvojí ovládání ze Skate 3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Session si osvojí ovládání ze Skate 3

Session si osvojí ovládání ze Skate 3

David Plecháček

David Plecháček

17. 2. 2020 15:55 1
Reklama

Herní průmysl dělá pravý opak toho, co bychom jako hráči chtěli – namísto rozmanitosti dostáváme snad s výjimkou nezávislé scény unifikované hry. O kolika žánrech bychom mohli říct, že se vytratil? Session nám například připomíná éru legendárních her s Tonym Hawkem. Možná i díky absenci jakékoliv alternativy na trhu stojí za to Session sledovat. A také proto, že hra od studia Crea-ture má své neoddiskutovatelné kvality.

Závodní hru se skateboardem aby člověk pohledal. Session je snad jedinou pořádnou. Pokud jste jeho předběžný přístup okusili, víte, že ale obsahuje poměrně náročné ovládání. To spočívá v tom, že na gamepadu jednou a druhou analogovou páčkou ovládáte pravou a levou nohu, zatímco triggry (L2 a R2) se přenáší váha. Už z popisu je evidentní, že ovládání není vyloženě tradiční a je těžké jej ovládnout.

To vývojáři stále brání, s tím, že situace je ve hře stejná jako ve skutečnosti. I na skutečném boardu s největší pravděpodobností poprvé v životě spadnete. Na druhou stranu, trpělivost je další věc, která se z dnešního světa vytrácí, a tak autoři udělají ústupek. Do hry implementují rozhraní, které je hráčům podobných her mnohem známější. Vypůjčí si jej od Electronic Arts a jejich Skate 3.

Vývojáři informaci zveřejnili na vlastním twitterovém účtu. „Víme, že děláme věci trochu odlišně, než jak bývá zvykem tam u vás, a tak jako štědří hostitelé vám díky dalšímu updatu v našem městě nabídneme něco, s čím budete možná trochu seznámení,“ říkají. Zároveň víme, že update proběhne 19. února, tedy už za dva dny.

To ale neznamená, že by se autoři vzdávali svého původního konceptu. O něm už odnepaměti říkají, že je sice náročný – stejně jako sport, který se videohra snaží zreplikovat – ale jakmile jej ovládnete, hra se vám odvděčí nejen dostaveným zadostiučiněním. „Naše původní ovládání ze hry nemizí, jen nabídneme další extra nastavení, mezi kterým si můžete vybrat, pokud jste se do našeho Session univerza nepodívali,“ píší v jedné z odpovědi zvědavým hráčům.

Navíc, 19. února se toho možná stane víc. Kromě nového schématu se můžeme těšit na novou úroveň, na jejíž teaser se můžete podívat pro změnu v jiném tweetu. Tamtéž se nachází zmínka o tom, že se dozvíme něco nového o verzi pro Xbox One. Že by bylo zdejší vydání na spadnutí?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama