Remedy chystají několik projektů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Remedy chystají několik projektů

Remedy chystají několik projektů

Pavel Makal

Pavel Makal

17. 2. 2020 10:36
Reklama

Vývojářský tým Remedy Entertainment nepatří mezi žádné nováčky, a i když své tituly nechrlí s kdovíjakou kadencí, většina jejich portfolia je považována za kvalitní hry. Naposled se o slovo přihlásili s akční adventurou Control, která si u nás vysloužila maximální hodnocení a řadu ocenění v anketě INVAZE. Remedy nyní naznačují, co mají v plánu dál.

Vyplývá to z finanční zprávy společnosti za uplynulý rok. Remedy si v ní pochvalují 57% růst výnosů oproti předchozímu období, konkrétně se jedná o částku převyšující 31 a půl milionu eur. Výkonný ředitel společnosti Tero Virtala mimo jiné zmiňuje, že se finskému týmu podařilo od Microsoftu získat práva na značku Alan Wake. 

Co se týče budoucích plánů Remedy, aktuálně došlo k dokončení singleplayerové verze free to play střílečky Crossfire X a tým dostal svolení pokračovat v pracích na dalším projektu pod značkou Crossfire. Další část týmu se zabývá vývojem dvou rozšíření pro Control, která mají vyjít v letošním roce a ponesou názvy Foundation a Awe.

Dalším chystaným projektem je Vanguard, jenž má dle slov autorů přinést revoluci na pole multiplayerových herních zážitků, v současné době ale práce probíhají v malém týmu, který má údajně fungovat se startupovou mentalitou a přicházet s kreativními nápady. Zatím ale ani není jasné, zda je Vanguard názvem budoucí hry, služby nebo pouze Divize v Remedy. 

Nakonec je tu ještě čtvrtý, zcela neoznámený titul, zahalený tajemstvím. Zmínka o získaných právech na sérii Alan Wake naznačuje, že by právě pokračování osudů problémy stíhaného spisovatele mohlo být na stole. Sam Lake v minulosti připustil, že by na pokračování rád pracoval, a momentálně údajně tvrdě pracuje na blíže nespecifikovaném novém scénáři. Přáli byste si, aby se po více než deseti letech Alan Wake vrátil?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama