R6 Siege i na nextgenu, hráče Ubi nerozdělí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka R6 Siege i na nextgenu, hráče Ubi nerozdělí

R6 Siege i na nextgenu, hráče Ubi nerozdělí

David Plecháček

David Plecháček

17. 2. 2020 12:29
Reklama

Rainbow Six Siege by za sebou mohlo na konci generace udělat tlustou čáru a vývojáři by si mohli pogratulovat. Kdo by to byl při vydání řekl, že se ze Siege stane tak nenápadný fenomén. Nicméně ani příchod Xboxu Series X a PlayStationu 5 není důvod posouvat se dál, a tak bude Siege dostupný i na nové generaci.

Ubisoft nemá úspěšnější live-service hru. Division, který měl před vydáním možná lépe nakročeno a mohl se stát stálicí na trhu, se musí před Rainbow Six Siege sklonit, stejně jako všechny další hry francouzského vydavatele. Ukončit takto úspěšný projekt by bylo z obchodního hlediska naprosto nelogické, a tak Ubisoft skrze ředitele vývoje R6 Leroye Athanassofa ujišťuje, že na další generaci nebude chybět.

„Můžu vám říct, že s Rainbow Six Seige budeme na nové generace od prvního dne. Ode dne, kdy vydají své konzole; tedy pokud s tím budou souhlasit. Náš cíl je ale v tomto ohledu jasný,“ řekl Athanassof. Vzniká tu riziko toho, že se obě skupiny rozštěpí, což samozřejmě Ubisoft taktéž nechce, a proto slibuje, že obě verze budou hratelné napříč generacemi.

Otázkou však zůstává, na co vlastně Athanassof v rozhovoru pro Windows Central odkazuje. Je totiž možné, že jen hovoří o zpětné kompatibilitě, takže si zkrátka na XSX a PS5 pořídíte verze při Xbox One a PlayStation 4 a budete hrát dále tu. Je ale možné, že Ubisoft svou „dojnou krávu“ poněkud vylepší, aby byla pro hráče i po letech vábnější. Vždyť Siege letos v prosinci oslavil čtvrté narozeniny.

Vzhledem ke stáří titulu samozřejmě nebylo možné, aby hra obsahovala cross-play mezi Xboxem a PlayStationem, Athanassof nicméně soudí, že je jen otázkou času, než nová funkce do Siege dorazí. „Jsme připraveni hře tuto podporu poskytnout. Dříve či později se tak díky změnám v průmyslu stane,“ soudí. Než ale nadejde den D, do hry bude přibývat „jen“ nový obsah. V posledním Operation Void Edge jde o dvojici nových operátorů. Připomenout si je můžete v traileru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama