PC verze Dreams nyní není ve vývoji
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PC verze Dreams nyní není ve vývoji

PC verze Dreams nyní není ve vývoji

David Plecháček

David Plecháček

17. 2. 2020 09:13 3
Reklama

Jestliže slavíte svátek svatého Valentýna, možná jste byli obdarováni (nebo jste sami svůj protějšek potěšili) kopií Dreams. Než v něm vytvoříte první projekty, nedej bože snad i hry, bude to zřejmě ještě nějakou chvíli trvat. Možná i díky ovládání na gamepadu. To je sice zvládnuté zřejmě tak dobře, jak jen je to možné, věříme ale, že s klávesnicí a myší by byli někteří jistější. Ostatně právě na počítačích se zřejmě nachází ti nejšikovnější autoři, a o této základně jsou si vědomí i v Media Molecule.

Možná právě proto se v lednu spekulovalo nad tím, že Dreams zamíří na počítače. Celou kauzu rozpoutalo studio Guerrilla Games, které má údajně pracovat na PC verzi Horizon: Zero Dawn, herní svět však samozřejmě napadlo, kolik takových původně PlayStation exkluzivních projektů může své obzory rozšířit i na jiných platformách. Dreams se v tomto ohledu jednak nabízí a jednak k němu odkazoval i Tim Phillips z britského Eurogameru. Stopa ale od té doby vychládá, a definitivně vychladla ve chvíli, kdy se ke spekulacím vyjádřili i lidé z MM.

Kreativní ředitel vývoje Dream Mark Healey totiž řekl, že žádná PC verze Dreams ve vývoji není: „Myslím si, že by byla úžasná. Samozřejmě, že Sony má tuto věc nějaký názor, a já nevím, co se stane v budoucnosti. Rád bych tuto verzi viděl, ale není to něco, na čem bychom právě teď pracovali.“ Healey nicméně nezmiňuje jen rozhodnutí Sony na konto této specifické hry, ale podle něj samozřejmě bude záležet i na tom, kam se bude celý trh ubírat.

Už teď si člověk ve vedení Media Molecule myslí, že je patrné, jak se Sony otevírá navenek. Společnost dlouhodobě bránila například cross-platformnímu multiplayeru, ale dnes už je situace jiná. A s hrami je to podobné: „Myslím, že se Sony stává otevřenější k vydávání na počítačích v obecném smyslu, nemám pravdu? Není to právě teď něco, co se děje?“ ptá se řečnicky v rozhovoru pro VGC.

Tamtéž padlo také to, že Dreams se z logických důvodů podívá i na PlayStation 5. Vzhledem k vydání ke konci generace a dlouhodobému potenciálu hry je toto rozhodnutí více než logické. V určitém smyslu ale může hrát roli popularita hry. „Pro tuto chvíli se každopádně soustředíme na PlayStation 4, a skrytě doufám, že s Dreams pomůžeme prodloužit životnost konzole. Víte, Dreams jsou platforma, takže v ideálním případě se později přesuneme kamkoliv, kde to pro nás bude relevantní,“ řekl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama