Dle zdrojů může hrozit nedostatek Switchů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dle zdrojů může hrozit nedostatek Switchů

Dle zdrojů může hrozit nedostatek Switchů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 2. 2020 11:37
Reklama

K situaci okolo vztahu průmyslové výroby konzolí Nintendo Switch a epidemie koronaviru se vyjádřila další strana. Agentura Bloomberg s odkazem na “experty, kteří mají přehled o výrobních procesech společnosti” varovala před možným nedostatkem nových kusů konzolí. Evropu a Spojené státy by tak nedostatečné zásobování výrobku mohlo zasáhnout už v dubnu.

Konkrétně za to může zhoršování fungování továren na hardware ve Vietnamu. Právě jimi si sice už dříve Nintendo pojišťovalo plynulou výrobu (nezávisle na vypuknuvší epidemii viru 2019-nCoV) a argumentovalo proti tvrzení některých odborníků a analytiků. Vietnamské výrobny jsou ale kvůli povaze montoven závislé na distribuční síti součástek, pro které je klíčový právě čínský trh. Přetrvávající opatření související s šířením nemoci tak distribuci nového hardwaru notně komplikují.

Nintendo již dříve potvrdilo, že problémy ve výrobě mohou zapříčinit nedostatek nových konzolí na japonském trhu, mluvčí společnosti pro region Severní Ameriky však důrazně odmítal podobnou hrozbu pro USA a Evropu. S pesimističtějšími prognózami přišli analytici trhu na začátku února.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama