Quantic Dream si bude hry vydávat sám
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Quantic Dream si bude hry vydávat sám

Quantic Dream si bude hry vydávat sám

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

14. 2. 2020 09:37 2
Reklama

Studio Quantic Dream sice nespadá do portfolia Sony, i tak ale v posledních letech tvořilo tituly výhradně pro PlayStation. Sony vydala Heavy Rain, Beyond: Two Souls i Detroit: Become Human, o exkluzivitu nicméně přišla během loňského roku, kdy se hry objevily také na PC prostřednictvím Epic Games Store. Po investici ze strany NetEase zřejmě studio získalo velkou finanční jistotu, další hry si totiž chce vydávat samo.

Záměr byl prozrazen v čerstvém blogovém příspěvku. David Cage a Guillaume de Fondaumiére zmiňují, že poslední dva roky byly pro studio výjimečné, konkrétně poukazují na úspěch Detroit: Become Human, rostoucí komunitu a také vydání her na PC. Je tedy na čase udělat další velký krok. „Poprvé za 23 let práce s uznávanými vydavateli jsme v pozici, kdy si můžeme hry vydávat sami.”

Co si od toho Quantic Dream slibuje? V příspěvku je akcentována možnost dělat nezávislá rozhodnutí, což se patrně týká především vlastní produkce. Zároveň se chtějí věnovat podpoře dalších vývojářů, jimž nabídnou finanční investice a pomoc s vývojem konkrétních projektů. Jde o velkou změnu, což si studio velmi dobře uvědomuje. „Tohle je více než evoluce – tohle je transformace.”

Sluší se připomenout, že se po investici od NetEase tým znatelně rozroste, doposud měl 150 stálých zaměstnanců. Zvýší se také rozpočet pro jednotlivé projekty, momentálně už produkce cílí na další generaci konzolí. Radost by měli mít především samotní hráči. Lze totiž očekávat, že se od Quantic Dream dočkáme více her, které budou určeny širšímu publiku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama