Sony patentuje AI asistenta pro PS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony patentuje AI asistenta pro PS

Sony patentuje AI asistenta pro PS

Pavel Makal

Pavel Makal

10. 2. 2020 12:41 9
Reklama

S blížící se novou generací konzolí samozřejmě všichni vyhlížíme nejrůznější novinky a vylepšení, kterými nám výrobci zpříjemní hráčské životy. Občas ale na povrch vyplavou patenty, které nám takovou radost rozhodně nedělají. A právě to se teď stalo Sony.

Nový patent podaný japonskou společností totiž představuje návrh umělé inteligence, která hráči doporučí řešení v podobě mikrotransakcí v případě, že se v nějaké hře zasekne. AI se má učit z dat, posbíraných od hráčů, měla by také dokázat přesně definovat, v jaké fázi se hráč aktuálně nachází a nabídnout na míru šité odpovědi na zapeklité potíže. Samozřejmě za reálné peníze.

Než popadnete vidle a pochodně, je třeba říci, že se nejedná o jediný způsob, jak má AI hráčům sloužit. Sběr dat má pomoci také v poskytování detailních statistik o tom, jak si vaši kolegové poradili s tou kterou hádankou a podobně. Už v minulosti se objevily informace o možném herním asistentovi, který by usnadňoval hry pro široké spektrum zákazníků, a jak je vidět, něčeho podobného se na PlayStation 5 zřejmě skutečně dočkáme.

V minulosti jsme se podobných kontroverzních patentů dočkali například ze strany Activision. Tato společnost přišla s metodami, jak spojovat v matchmakingu hráče tak, aby je inspirovala k pořízení prémiových ingame předmětů, které viděli i spoluhráčů či protivníků.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama