MW vydělává i bez season passu a boxů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MW vydělává i bez season passu a boxů

MW vydělává i bez season passu a boxů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 2. 2020 11:36
Reklama

O budoucnosti Activisionu a jeho značek jsme již informovali, z bohaté zásoby informací vázaných na hodnocení finančních kvartálů jde ale vysledovat další zajímavý poznatek. Poslední pokračování série Call of Duty s podtitulem Modern Warfare totiž vydělává obrovské peníze i bez kritizovaných systémů lootboxů a season passu.

Activision tedy dostává jasný signál, že zmíněné dva způsoby mikrotransakcí nejsou nevyhnutelným zlatým dolem. Konkrétně totiž oproti Black Ops 4 došlo k padesátiprocentnímu nárůstu zájmu hráčů o in-game nákupy a narůstajícímu průměrnému času strávenému ve hře. Studio to přičítá mimojiné podpoře meziplatformního hraní, které k vyšší aktivitě motivuje i hráče, kteří mají kamarády s jinými herními stroji.

„Další věc, kterou bych rád dodal, je ten fakt, že pozorujeme zvýšení tzv. attach rate (poměr existujících herních konzolí vůči prodaným kusům hry na dané platformě, čím vyšší procento, tím lepší, pozn. redakce), což považujeme za pro nás velmi pozitivní ukazatel. Takže bych řekl, že můžeme v roce 2020 čekat mnohem aktivnější a “zdravější” sérii Call of Duty než před rokem,“ chlubí se CEO společnosti Bobby Kotick.

Call of Duty: Modern Warfare se jako první titul série po několika letech zbavil všech forem season passu (místo toho implementuje dnes velmi oblíbené sezóny) a především učinil všechny in-game nákupy plně transparentní. Teoreticky tedy vždy víte, co za své peníze dostanete.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama