Dead Static Drive je mix GTA a Lovecrafta
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dead Static Drive je mix GTA a Lovecrafta

Dead Static Drive je mix GTA a Lovecrafta

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

7. 2. 2020 09:52 2
Reklama

Co se stane, když Grand Theft Auto nasaje atmosféru a kulisy z díla H. P. Lovecrafta? Pravděpodobně vznikne něco jako Dead Static Drive, unikátní hororová adventura. Na hře pracuje Mike Blackney spolu s týmem Fanclub, v novém teaseru prezentují její kouzlo.

Svět se před zraky hráče pomalu rozpadá, na cestě se potkává se s přeživšími, kteří bojují o své životy. O ně na každém kroku usiluje nebezpečná havěť. Možností je několik. Plížit se ve stínech, bojovat, zabarikádovat se v bunkru, nebo sednout do auta, šlápnout na plyn a rychle zmizet. Popisek na Steamu nicméně upozorňuje, že z téhle šlamastiky není úniku, konec světa je nevyhnutelný. Hráč si akorát musí zvolit, jak se zbývajícím časem naloží. Projížďka v muscle káře se zdá být jako slušná volba.

Ne nadarmo se hře přezdívá „Grand Theft Cthulhu,” z obou světů si totiž bere to zásadní. Po vzoru izometrických dílu GTA mohou hráči brázdit zpustošenou zemi, jak jen hrdlo ráčí. Lze však také vystoupit a vyřídit, co je potřeba. V teaseru je vidět zastávka u čerpací stanice, dá se tedy očekávat, že bude potřeba hlídat, zda je v nádrži dostatek paliva.

Za zmínku rozhodně stojí grafická stylizace. Autoři zvolili netradiční barevnou paletu, která ve spojení s šikovně nastaveným úhlem kamery vytváří ojedinělý zážitek. Cit pro vizuál předvádí autoři také prostřednictvím uvolněných screenshotů a krátkých videí. Na ně lze narazit na oficiálních stránkách.

Na Dead Static Drive pracoval Mike Blackney nejprve sám, až časem se k němu přidali další kolegové. Tým nyní čítá téměř tucet vývojářů. Do produkce vložili velké množství času, projekt vzniká už přes pět let. Když vše půjde podle plánu, dočkáme se Dead Static Drive ještě letos.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama