Cliff Bleszinski stojí o roli konzultanta GoW
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Cliff Bleszinski stojí o roli konzultanta GoW

Cliff Bleszinski stojí o roli konzultanta GoW

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

7. 2. 2020 11:53
Reklama

Včera jsme přinesli informace o novém dobrodružství Roda Fergussona, za nímž se vydal do Blizzardu. Studio The Coalition tím přišlo o svého lídra. Zákonitě se objevily palčivé otázky. Kdo by měl jeho místo zastoupit? Kdo dohlédne na Gears of War? Ve studiu se sice momentálně nachází řada zkušených veteránů, dávalo by smysl, že by převzal otěže někdo z týmu. Své služby však překvapivě nabídl také člověk, který je s Gears of War spjatý víc než kdokoliv jiný - Cliff Bleszinski.

Cliffy B se jako hlavní designér podepsal pod první tři díly populární série, na její úspěch měl bezesporu velký vliv. V dalších projektech se mu ale už tolik nedařilo, vzpomenout můžeme například na FPS akci LawBreakers nebo battle royale Radical Heights. Vlastní studio Boss Key Productions nakonec musel zavřít, dokonce se nechal slyšet, že už nikdy neudělá žádnou další hru. Po odchodu z herního průmyslu se věnoval divadlu. V roli investora/producenta se podílel na muzikálu Hadestown, který následně ovládl americké divadelní ceny Tony. Talent zkrátka nezapře.

Stará láska ale nerezaví, to platí i pro Bleszinskiho. Když se tedy dozvěděl, že Fergusson opustil The Coalition, sám prostřednictvím Twitteru nabídl Microsoftu své služby. Na značku by rád dohlédnul v pozici konzultanta.

Dodal, že má v rukávu hromadu nápadů, které se bohužel v rámci minulých dílů nestihly zrealizovat. Poznamenal také, že by komunita jistě ocenila, kdyby se na dalším díle podílel právě on. Jedním dechem ale také dodal, že se určitě nehodlá vrátit na plný úvazek. Údajně by nezvládl stres, s nímž se tato práce neodmyslitelně pojí. Role konzultanta by mu stačila.

K nabídce se Microsoft ještě nevyjádřil. V rozhovoru pro server GameIndustry.biz nicméně došlo na komentář k odchodu Fergussona. Vyjádření poskytl šéf Xbox Game Studios Matt Booty. Podle něj je ve vedení studia řada talentovaných lidí, kteří mají letité zkušenosti. Booty je přesvědčen, že nebude žádný problém najít mezi nimi nového lídra.

Uvidíme, zda se Bleszinski s Microsoftem nakonec dohodne. Co si myslíte vy? Přáli byste si další Gears of War s jeho nápady? Nebo by měl dostat šanci někdo jiný?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama