Odchod Housera způsobil pád akcií T2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Odchod Housera způsobil pád akcií T2

Odchod Housera způsobil pád akcií T2

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 2. 2020 10:35 2
Reklama

Včerejší  o rozpadu tvůrčího dua bratrů Houserových v čele studia Rockstar způsobila nejistotu nejen mezi fanoušky jejich tvorby. Utrpěla i hodnota vydavatele Take Two na akciovém trhu, během dne klesla o 6 % a ztratila tak na celkové hodnotě zhruba 800 milionů dolarů .

Konkrétně mluvíme o pádu ze 127,44 dolaru za jednotku na 119,81 dolaru za jednotku. Data převzal web Gamesindustry.biz z analytických zdrojů Yahoo Finance.

Dan Houser studio Rockstar sám založil se svým bratrem a několika kolegy, později se podílel jako producent nebo scénárista na absolutní většině projektů. Částečně tak stojí za masivním úspěchem posledních dvou, Grand Theft Auto 5 a Red Dead Redemption 2. Od práce si dal na začátku roku 2019 delší přestávku a nedávno se studiem rozvázal spolupráci.

Právě GTA 5 je spojováno s obrovským nárůstem hodnoty mateřské firmy Take Two Interactive na akciovém trhu. Od roku 2013 na dvou generacích konzolí prodalo neuvěřitelných 115 milionů kopií a stále se vyskytuje v žebříčcích nejprodávanějších her týdne, měsíců i čtvrtletí ve velkém množství regionů. Z grafu lze vyčíst, že od jeho vydání narostla hodnota akcií Take Two více než osminásobně.

V rámci křivky nicméně odchod Housera nevyvolává ani zdaleka rekordní propad. Ten nastal 27. února loňského roku, kdy se naplno projevila nereálná očekávání trhu v souvislosti s vydáním Red Dead Redemption 2 a silnou zimní sezónou 2018. Yahoo Finance tehdy zaznamenávají téměř 33% propad na rekordně nízkých 84,63 dolaru. 

Odchod Housera způsobil pád akcií T2
i Zdroj: Hrej.cz

 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama