Jak koronavirus ovlivňuje herní výrobu?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jak koronavirus ovlivňuje herní výrobu?

Jak koronavirus ovlivňuje herní výrobu?

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 2. 2020 10:02 1
Reklama

Vypuknuvší epidemie koronaviru v Číně pochopitelně neovlivňuje jen samotné obyvatele. Vzhledem k průmyslovému významu země mají bezpečnostní opatření dopad na celosvětový průmysl včetně toho herního. Čínská vláda kvůli epidemii prodloužila prázdniny spojené s Novým lunárním rokem až do 10. února, zavřené tedy zůstávají všechny továrny a kanceláře. A to pochopitelně zasahuje produkci hardwaru.

Konkrétně se s problémy potýká Nintendo a jeho konzole Switch. CEO Šuntaro Furukawa pro agenturu Reuters potvrdil jisté zpoždění v plánované produkci nových kusů konzole a označil jej za nevyhnutelné. Server Gamesindustry.biz nicméně upozorňuje na to, že vlivem špatných obchodních vztahů mezi Spojenými státy a Čínou se v loňském roce Nintendo rozhodlo přemístit část výroby z Číny do sousedního Vietnamu, kde výrobu zatím současná epidemie příliš neovlivňuje.

Analytik bankovní skupiny Jefferies Ken Rumph zase upozorňuje na nebezpečí dlouhodobého uzavření čínského průmyslového sektoru. Jako krizový označuje scénář, kdy by nucené prázdniny trvaly více než měsíc. Taková situace by dle něj nejen ovlivnila současné plány vývoje a vydávání her (většina studií se do určité míry spoléhá na levnou, nájemní programátorskou sílu z Číny), ale zároveň i zapříčinila nedostatky v zásobování nových konzolí, naplánovaných na konec letošního roku.

Primárně jde samozřejmě o lidské zdraví, vzhledem k důležitosti čínského průmyslu ale budou epidemii a její trvání bedlivě sledovat i největší výrobci hardwaru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama