AMD posiluje svůj podíl na trhu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka AMD posiluje svůj podíl na trhu

AMD posiluje svůj podíl na trhu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

6. 2. 2020 16:00 2
Reklama

Snaha AMD napravit své dřívější chyby a prorazit se svými novými procesory očividně nese své ovoce. Souboj AMD proti Intelu je tu s námi stejně dlouho, jako souboj Xbox proti PlayStationu. Dříve jasně vítězil Intel, protože „AMD je jako přídavné topení“, s novými generacemi Ryzenů ale toto pravidlo opadlo, a v rámci středně i vysoce výkonných sestav AMD v poměru cena-výkon v očích mnoha zákazníků vede.

Nemusíme se ale nutně bavit pouze o segmentu herních sestav, ale celkovém výpočetním průmyslu. Analytik Patrick Moorhead na svém Twitteru zveřejnil tabulku, která ukazuje, že AMD v posledním kvartálu posílila o několik desetin procent, v rámci celého roku jsou to už jednotky procent.

„Díky síle výkonných procesorů, které jsme vydali ve čtvrtém kvartálu, jako třeba Ryzen 9 3950X a třetí generaci rodiny Threadripperů, posílil náš podíl ve stolních počítačích, kdy jsme se za kvartál posunuli o 0,3 procenta, celkově 2,4 za celý rok, díky čemuž dosahujeme na 18,3% podíl na trhu.“ Oblíbenost AMD procesorů ukazuje i žebříček na Amazonu, kdy z top 10 nejprodávanějších procesorů jich patří 8 AMD.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama