Dva francouzi žalují EA kvůli Ultimate Teamu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dva francouzi žalují EA kvůli Ultimate Teamu

Dva francouzi žalují EA kvůli Ultimate Teamu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

5. 2. 2020 09:28 2
Reklama

Společnost EA se opět dostává do křížku s nespokojenými hráči, tentokrát ale na soudní úrovni. Dva francouzští hráči se totiž skrze právníky snaží upozornit na to, že je režim Ultimate Team “v podstatě hazardem” a že je k úspěchu v něm nezbytně nutné utrácet reálné peníze. Zároveň prý oba spolupracující právníci chtějí získat informace o tom, jakým způsobem funguje algoritmus který ovlivňuje “náhodnou” distribuci kartiček v balíčcích.

„V této hře chce každý mít svůj vysněný tým aby došel co nejdál. Můj klient utratil 600 euro (v přepočtu cca 15 tisíc českých korun) během pěti měsíců aniž by dostal jakéhokoliv dobrého hráče. Vývojáři tohoto herního režimu vytvořili klamavý a patřičně návykový systém. Čím více platíte, tím větší máte šanci na zisk dobrých hráčů. Věříme, že do hry byl zakomponován systém gamblingu, protože nakupování balíčků není ničím jiným, než sázením. Je to logika kasína, která ale vstoupila do jejich domovů. Dneska může jedenácti nebo dvanáctiletý teenager, bez jakéhokoliv omezení, hrát FUT a utrácet skutečné peníze, protože hra neobsahuje žádný systém rodičovské kontroly. Belgie a Nizozemsko se tímto problém již zabývají,” vysvětluje situaci Victor Zagury, jeden z právníků.

„Rychle se na té hře stanete závislí. Kdykoliv si kupuji balíček, říkám si, že je to naposledy, ale pak to vždycky udělám znovu. Frustruje je vás to, že nedostáváte dobré hráče a tak si je kupujete pořád dokola,“ svěřil se populárním francouzským sportovním novinám L’Equipe naštvaný hráč Mamadou, který se živí jako řidič. Také tvrdí, že nejlepším hráčem, kterého za svých 600 eur dostal, byl střední obránce Neapole Kostas Manolas. A to je prý hráč, o kterém Mamadou nikdy neslyšel. Naopak slyšel o lidech, kteří do hry bez výsledku investovali tisíce eur.

I když lze postoj hráčů a právníků pochopit, musíme počkat na reakci samotné společnosti. Ve zmíněné Belgii v současnosti nefunguje systém prodeje virtuální měny za tu skutečnou, hráči se tedy musí spolehnout na své vlastní schopnosti a ručně vydělané FUT mince.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama