Veteráni BioWare tvoří v novém týmu RPG
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Veteráni BioWare tvoří v novém týmu RPG

Veteráni BioWare tvoří v novém týmu RPG

David Plecháček

David Plecháček

3. 2. 2020 11:42 6
Reklama

Neúspěch Anthemu a dlouholeté mizerné pracovní podmínky v BioWare zapříčinily, že z legendárního týmu během posledního roku odešlo poměrně dost klíčových zaměstnanců. Především těch, kteří byli v BioWare od nepaměti. To platí jak pro Jamese Ohlena, který stihl opustit loď ještě před poslední hrou, tak pro Chada Robertsona.

James Ohlen pracoval pro BioWare dvaadvacet let. Byl vedoucím designérem MMO Star Wars: The Old Republic a stejně tak stařičkého Baldur's Gate, a své prsty měl i v Neverwinter Nights, KOTORu, Dragon Age, Jade Empire a dalších titulech společnosti. Robertson také nebyla malá ryba, v BioWare byl od roku 2005 a s Ohlenem jej pojí mimo jiné právě SW: TOR, ale na rozdíl od něj byl důležitou postavou i při vývoji Anthemu, respektive při napravování všech chyb po vydání, a to především po odchodu dalšího veterána Bena Irvinga.

Abychom nechodili kolem horké kaše, tato dvojice – Ohlen a Robertson – spojí své síly u dalšího projektu. BioWare ale vymění za studio, které se jmenuje Archetype Entertainment. To nově vytvořilo vydavatelství Wizards of the Coast, které možná znáte především pro jejich role-playing, karetní a deskové hry, ale třeba také pro videoherní Magic: The Gathering.

Archetype se stane týmem, který bude chtít prorazit na poli videoher. Jejich novým sídlem jsou kanceláře v texaském Austinu. A protože patří pod RPG hegemona, který vlastní značku Dungeons & Dragons, není divu, že se bude soustředit též na hutná RPG. Baldur's Gate nebo Neverwinter Nights bylo jistě dobrou průpravou, ze které bude ústřední dvojice čerpat.

Evidentně ale nevyužijí širokou zásobu již existujících značek, ale pustí se do nové příběhové „multiplatformní hře zasazené do nového science fiction světa“. Baldur's Gate, které se odehrává ve Forgotten Realms, světě D&D, už je totiž zabrané, na třetím díle v tuto chvíli pracuje studio Larian. To nicméně dokládá jen to, jak moc chtějí Wizards of the Coast uspět i s videohrami, ať už vlastními, nebo těmi, kterým propůjčí licenci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama