Univerzita Karlova zakládá Charles Games
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Univerzita Karlova zakládá Charles Games

Univerzita Karlova zakládá Charles Games

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 2. 2020 18:10 1
Reklama

Vývoj počítačových her často, podobně jako jiné multimediální projekty, pramení z iniciativy schopných a talentovaných autorů sídlících na vysokých školách. Není tedy divu, že pražská Univerzita Karlova založila své vlastní soukromé studio zabývající se vývojem. Konkrétně tým Charles Games vznikl jako specializovaná odnož společnosti Charles University Innovations Prague.

Studio chce pracovat jak na komercializaci her (zmiňuje především projekt Atentát 1942), tak i na nezávislé tvorbě (jeho volné pokračování Svoboda 1945) a sloužit má i jako podpůrný prostor pro podporu začínajících vývojářských týmů. „Těžiště vlastní tvorby CG bude vždy ve zpracovávání silných soudobých příběhů, u studentských projektů počítáme i s experimentální tvorbou, pilotním studentským projektem, který do CG vstoupí, bude hra Silicomrades od týmu Outside the Fox. Bude to akční kooperativní hra z robotického světa, který je svázaný bizarními pravidly v kafkovském stylu. Těšit se můžete také na fantaskní artovou adventuru o tajemném lese inspirovanou dílem Roberta Holdstocka,” vysvětluje současné plány studia jeho hlavní programátor Jakub Gemrot.

Digitální hry jsou médiem budoucnosti a nás baví, že tvorba Charles Games je unikátní. Věříme, že si vybudují komunitu hráčů sledující jejich tvorbu,“ komentuje první odnož ředitel Charles University Innovations Prague Otomar Sláma.

Charles Games jsou prvním studiem, které na našem území vzniklo přímo z iniciativy univerzity. Uvidíme, jestli na něj brzy navážou další významné vzdělávací instituce v čele s technicky zaměřenými vysokými školami.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama