"Prokletí Maddenu" končí s Mahomem
i Zdroj: EA Sports
Novinka "Prokletí Maddenu" končí s Mahomem

"Prokletí Maddenu" končí s Mahomem

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 2. 2020 09:41 7
Reklama

Pyšnit se na přebalu nejpopulárnější hry vyobrazující daný sport je pochopitelně pocta pro každého profesionálního sportovce, v případě série Madden to s sebou ale neslo i jistou pověst. Ze statistik totiž dosud vyplývalo, že hvězdy z přebalu virtuálního amerického fotbalu nikdy nevyhrály ostře sledovanou událost Superbowl. Minimálně jako hráči přímo na ploše. Toto úsměvné “prokletí”, zlomila až současná hvězda Patrick Mahomes.

Quarterback Kansas City Chiefs v neděli dovedl svůj tým k vítězství nad San Franciskem a klubu z Missouri přinesl slavnou cenu po desítkách let čekání. Zároveň se však stal prvním hráčem z přebalu série Madden, který přímo zasáhl do vítězného zápasu svého týmu v Superbowlu. A také se stal první přebalovou hvzědou, která se stala nejužitečnějším hráčem zápasu. Tentokrát se tedy EA povedlo vybrat skutečně nejlepšího adepta.

Už dříve (v roce 2017) se povedlo získat Superbowl New England Patriots s tehdejší přebalovou hvězdou, Robem Gronkowskim, populární tight end ale tou dobou rozdýchával vážná zranění a do důležitého zápasu nijak nezasáhl.

Mimochodem, společnost EA tradičně využila své hry k simulování výsledků populární soutěže. Madden NFL 20 správně vypočítal, že si na titul sáhnou Chiefs, s predikovaným výsledkem 35:31 (ve skutečnosti 31:20) a dokonce do určité místy předpověděl, že hvězdný Mahomes přispěje k obratu z původně nepříznivého stavu. Jiné statistiky ale příliš přesně nevystihl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama