Druhá sezóna Witchera dozná několika změn
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Druhá sezóna Witchera dozná několika změn

Druhá sezóna Witchera dozná několika změn

David Plecháček

David Plecháček

3. 2. 2020 09:54 6
Reklama

Zaklínač má mnoho fanoušků, a i když pro Sapkowského popularitu udělala nejvíc videoherní zaklínačská trilogie od CD Projektu, rozhodně neplatí, že by to byli jen hráči, kdo četl knížky a koukal na nedávný seriál. Jenže hráčů, kteří tak dříve či později učinili, je mnoho, a tak není divu, že je to právě seriál s Geraltem v hlavní roli, kdo plní titulky i herních médií, v době, kdy nové hry nevychází. Navíc máme první sezonu stále ještě živě v paměti, a tak se k ní můžeme vrátit i tentokrát.

Samozřejmě se k seriálu nevracíme jen z rozmaru. Jak víme, The Witcher sklidil na Netflixu úspěch, a to i přes několik více či méně výrazných přešlapů, kterých se autoři dopustili. V tuto chvíli se začíná připravovat druhá řada, možná částečně i v našich končinách na území bývalého Československa, ale více než kulisy nás zajímá to, jak bude pokračování vypadat. A o tom nedávno hovořila Lauren Hissrichová, scénáristka a režisérka seriálu.

V podcastu Writing Experience toho pochopitelně řekla poměrně dost, ať už šlo o konkrétní věci, nebo spíše obecné vztahující se k její práci. Mezi nejzajímavější pasáž ale bezesporu patří ta, kdy přišla řeč na chyby. A že jich několik seriál měl, přiznává i Hissrichová. Zároveň se z nich ale musí pro příště poučit: „Vše spojené s přípravou a natáčením Zaklínače pro mě bylo soustavnou lekcí. Je nicméně skvělé mít možnost natočit něco poprvé a pak se vrátit a udělat to znovu.“ Právě z uštědřené lekce by měla druhá řada těžit.

„Sezóna 2 je super. Je to šance, jak se můžeme podívat na chyby první řady a udělat to tentokrát lépe, lépe vyprávět příběh, některé věci vylepšit, podívat se na to, co nefungovalo, zbavit se toho a začít znovu,“ říká. „Zbroj Nilfgaardu bude například diametrálně odlišná,“ dodává s odkazem na jednu z nejhlasitějších výtek už od prvních screenshotů, na nichž byla patrná. Ale změn bude víc.

Pokud však zůstaneme u kostýmů, tak v tomto ohledu dojde ke změně na pozici hlavní kostymérky, kterou bude nově Lucinda Wrightová. Ta se například stará o podobu seriálu Doctor Who.

I když dojde ke změně kritizovaného brnění, Hissrichová původní volbu obhajuje se slovy, že záměrem bylo především odlišit jeho podobu od té, kterou používají Cintránci. „Cintra má totiž neuvěřitelně dobře trénovanou armádu, která náleží zemi, jež disponuje penězi. To jsme chtěli od Nilfgaardu odlišit – ten má sice také mocnou armádu, ale (ve druhé řadě) už se pohybuje nějakou dobu směrem na sever a do své armády přivádí nové rekruty,“ říká ke změně. Na další změny si musíme počkat. Co byste viděli nejraději jinak ve druhé řadě vy?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama