České hokejové kluby draftují hráče v NHL 20
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka České hokejové kluby draftují hráče v NHL 20

České hokejové kluby draftují hráče v NHL 20

David Plecháček

David Plecháček

3. 2. 2020 08:40
Reklama

Nedávno skončily kvalifikace v Esport hokejové lize, kde měli domácí hráči NHL 20 za cíl nasbírat co nejvíce bodů do kvalifikačního žebříčku a zařadit se tak mezi 45 nejlepších hráčů v České republice. Ti, kterým se to podařilo se nyní připravují na oficiální draft, kde se budou ucházet o své místo v klubech nejvyšší domácí hokejové soutěže Tipsport extraligy.

O koho bude v draftu největší zájem?

Žhavým zbožím bude rozhodně Adam „Dzouvi“ Menšík, který po čas celé kvalifikace předváděl poměrně suverénní výkony. Díky třem vyhraným kvalifikacím patřilo právě jemu první místo v žebříčku. Dzouviho představy o budoucím působení jsou jasné. „Určitě bych chtěl reprezentovat HC Dynamo Pardubice, protože žiji v Pardubicích, takže jsem i jejich fanouškem. Na hokej v Pardubicích chodím skoro na každý zápas,“ řekl v rozhovoru pro esporthokej.czJeho vysněné angažmá je však v ohrožení. Pořadí v prvním kole draftu bude určeno dle aktuální tabulky Tipsport Extraligy, kde jsou Pardubice až na posledním místě.

Dalším ostře sledovaným hráčem bude Josef „Pepcastachurcik“ Stachura. Ten si v kvalifikačním žebříčku vystřílel druhé místo. Z pěti kvalifikačních turnajů se mezi nejlepší tři hráče nedostal pouze jednou. I díky tomu je dalším adeptem na to, stát se jedničkou letošního draftu.

Oba hráče můžeme nazvat velkými rivaly, během kvalifikací se proti sobě postavili hned čtyřikrát s celkovou bilancí 2-2 na zápasy. Po celou dobu kvalifikační fáze jim patřilo čelo kvalifikačního žebříčku, kde nakonec utekli hráči umístěnému na třetím místě o neuvěřitelných 108 bodů. Na celý žebříček se můžete podívat zde.

Šanci zahrát si za extraligový klub má i streamer Bladeito

Není tajemstvím, že se kvalifikační fáze do Esport hokejové ligy zúčastnili také Roman „bladeito“ Pilný a Ondřej „Lelek“ Kvarda. Kvalifikace nakonec dopadla lépe pro fanouška brněnské Komety Bladeita. Ten se dokázal probojovat mezi 45 nejlepších hráčů. Před draftem mu patří 35. místo a není tak vůbec jisté, zda o něj nějaký klub projeví zájem.

Bohužel cesta turnajem známého komentátora a youtubera Lelka skončila. Jak se mu EHL líbila a na kom stojí jeho HUT tým si můžete přečíst v rozhovoru.

Draft už 8. února živě na twitch.tv/esporthokej

Samotný draft se uskuteční 8. února a bude možné jej sledovat živě na oficiálním twitch kanále Esport hokejové ligy. Každý tým si zde vybere dva hráče, kteří jej budou následně reprezentovat v základní části Esport hokejové ligy. V té se týmy hokejové Tipsport extraligy utkají formátem každý s každým a 8 nejlepších klubů postoupí do velkého Grand Finále, které se odehraje offline.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama