Autorka seriálu LOTR prahne po Dishonored
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autorka seriálu LOTR prahne po Dishonored

Autorka seriálu LOTR prahne po Dishonored

David Plecháček

David Plecháček

3. 2. 2020 11:02 2
Reklama

Rozmohl se nám tu takový nešvar. Scénáristé a režiséři si sami začali říkat, co by měla být jejich další práce. Samozřejmě je to trochu s nadsázkou, ale v poslední době čteme o tom, kdo by chtěl dělat to a to, čím dál častěji. A zatímco třeba Gary Whitta by se rád ujal Controlu, Gennifer Hutchisonová si brousí zuby na Dishonored.

Garyho Whittu možná znáte, do povědomí veřejnosti se dostal příběhem Rogue One: A Star Wars Story. O jeho námluvách s Remedy jsme psali zde. To Gennifer Hutchisonová zdaleka takového věhlasu nedosahuje, na druhou stranu i ji zdobí několik zajímavých projektů, především Breaking Bad a Better Call Saul, za něž byla nominována na několik ocenění. Hvězdu prvotřídního formátu z ní ale může udělat seriál The Lord of the Rings, který připravuje Amazon, a který z ní může vytvořit takové celebrity, jakými se stali David Benioff a D.B. Weiss po Hře o trůny.

Ještě než ale uvidíme výsledek, řekla si o zpracování série Dishonored. Pravdou je, že svět vytvořený studiem Arkane je dostatečně zajímavý na to, aby unesl vlastní televizní zpracování. Navíc i přes tři díly je zdejší svět plný hluchých míst, které doslova svádí k prozkoumání.

Problémem je, že se jedná spíše o sérii planých zvolání, které nemají pražádný význam. Na rozdíl od případu s Remedy a Garym Whittou se Hutchisonové nikdo z Arkane veřejně neozval. A i kdyby, rozhodně by to neznamenalo, že bude zanedlouho ruka v rukávě. O osudu značky beztak rozhoduje společnost Zenimax, mateřská společnost Bethesdy, pod níž Arkane od roku 2010 patří, a ani jedna z nich nikdy nemluvila o touze převést videohru i do jiného průmyslu, než je ten herní. Jedinou výjimkou je nedávno oznámená desková hra.

Hutchisonová je tak jen další osobou, která vyjádřila přání, aby se některé světy rozvedly a vydaly se i jiným směrem. Tipů by bylo samozřejmě víc, některé z nich se objevily i v samotném vláknu přiloženého tweetu. Zmiňme například Bioshock. Někteří ale šli ještě dál a prahnou třeba o rodinném dramatu v univerzu Stardew Valley. A co vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama