Overwatch se mění, změny budou častější
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Overwatch se mění, změny budou častější

Overwatch se mění, změny budou častější

David Plecháček

David Plecháček

31. 1. 2020 13:33 2
Reklama

Ještě pět měsíců a Overwatch bude na trhu už čtyři roky. Možná se o něm už tolik nemluví, ale stále se jedná o nadmíru populární hru, která se neustále vyvíjí. Vždyť zanedlouho (v březnu) vstoupí do své jednadvacáté sezony. Ta přinese nejen vyresetování žebříčků, ale také další, mnohem zásadnější novinky.

Všechny změny představil tradiční vývojářský update na YouTube, který zaštiťuje Jeff Kaplan, viceprezident Blizzardu a také člověk, který se pod Overwatch zřejmě nejvíce podepsal. V jedenáctiminutovém videu se zmiňovalo hned několik novinek, mezi ty nejzásadnější ale patří nová pravidla pro kompetitivní hraní a tzv. Experimental Card.

Začněme změnami v ranked režimu. Blizzard do něj zavádí nový systém Hero Pools. Od nové sezony se díky Hero Pool nějaká postava pro všechny na určitou dobu znehratelní. Možná jich bude i více. Cílem vývojářů je podle Kaplana to, aby se hra neustále měnila a nutila hráče k využívání všech postav a nacházení nových taktik, které Overwatch nabízí. Zablokovaní hrdinové se budou točit v týdenních cyklech, přičemž tento mechanismus nebude náhodný, ale hrdinové budou vybírání vyloženě autory hry. Novinka se netýká ani režimu Arcade ani rychlých nehodnocených zápasů, nicméně se může dříve či později objevit v Overwatch League, která v následujících dnech vstoupí do další sezony.

Možná ještě větší novinkou je nový režim v podobě Experimental Card. Jestliže bychom měli novinku k něčemu připodobnit, byly by to PTR servery. Hráči na počítačích už teď mají možnost některé změny testovat před tím, než se do hry dostanou, díky Experimental Card tuto šanci dostanou i hráči na konzolích. Má to samozřejmě háček. Blizzard úpravy výrazně zintenzivní. V této experimentální sekci tak bude testovat změny, které se do samotné hry dostat nemusí, ale také mohou. Celé meta hry se tak možná právě zde bude otřásat v základech, aby Overwatch působil svěže i po letech. Za hraní v tomto režimu budou hráčům náležet samozřejmě jak zkušenosti, tak loot boxy.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama