Google se vyjádřil ke stížnostem na Stadii
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Google se vyjádřil ke stížnostem na Stadii

Google se vyjádřil ke stížnostem na Stadii

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

31. 1. 2020 09:00 4
Reklama

Streamovací službu od Googlu si asi kdekdo představoval trochu jinak. Po oznámení pomalu vyšlo najevo, že se ze Stadie rozhodně nestane „herní Netflix”, možnost kupovat si jednotlivé tituly běžící na vzdálených serverech už tak atraktivní není. Google byl navíc po spuštění služby často kritizován, důvodem byla skromná nabídka titulů nebo technické problémy. Ani dnes není situace zrovna ideální.

Uživatele trápí především nedostatek obsahu. Google sice během ledna slíbil, že Stadia v letošním roce obdrží 120 titulů, 10 z nich se ve službě objeví exkluzivně. O další podrobnosti se ale nepodělil, což se hráčům samozřejmě moc nelíbilo. Zástupce společnosti nyní na to konto poskytl prohlášení pro server GameIndustry.

Z něho vyplývá, že vše nezáleží pouze na Googlu. „Chápeme touhu dozvědět se více detailů o chystaných hrách. Všech 120 titulů ale samozřejmě nebude oznamovat tým kolem Stadie. Jednotliví vydavatelé mají v kompetenci oznámení svých her, s čímž se pojí také platformy, na nichž se objeví,“ stojí ve vyjádření. Tým Stadie pak představí především exkluzivní obsah.

Prohlášení také naznačuje, že každé oznámení musí přijít v ten správný čas. Vydavatelé musí vzít v potaz řadu faktorů, například naplánované události, způsoby propagace, požadavky akcionářů a další. S vydavateli a vývojáři úzce spolupracují, snaží se jim nabídnout pomocnou ruku. Co se exkluzivního obsahu týče, prozatím je v nabídce pouze adventura Gylt. Další tituly by měly následovat brzy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama