Sword & Shield prodalo 16 milionů kusů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sword & Shield prodalo 16 milionů kusů

Sword & Shield prodalo 16 milionů kusů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 1. 2020 09:13
Reklama

Poslední pokračování populární série kapesních příšerek Pokémon sice nepatří k těm nejlépe hodnoceným, z hlediska prodejů si ale vede naprosto dominantně. Během necelých dvou měsíců od vydání prodalo fanouškům po celém světě více než 16 milionů kopií. A to mluvíme jen o zveřejněných číslech do konce roku 2019.

Nintendo se tak může ve svém devítiměsíčním výkazu zisků právem pochlubit novým marketingovým favoritem. Během 46 dnů dokázali noví Pokémoni na Nintendo Switch prodat 16,06 milionu kopií, téměř stejně, jako dosud zvládla Legend of Zelda: Breath of the Wild (16,34), půl milionu zbývá do Super Mario Odyssey a necelý milion do Super Smash. Bros Ultimate. Zmíněné tituly jsou samozřejmě oproti Pokémonům v mírné nevýhodě, protože Pokémonní hry tradičně vycházejí po dvojicích. I tak se ale jedná o ohromující výsledky.

Výrazný odstup si nicméně stále zachovává nejúspěšnější titul platformy Switch, Mario Kart 8 Deluxe s téměř 23 miliony prodaných kusů.

Nejzajímavější je samozřejmě srovnání s předchozími díly. Sword & Shield již překonal výsledky Black & White (DS, 2011, 15,64 milionu) a šlape na paty Sun & Moon (3DS, 2016, 16,18 milionu). Pár set tisíc ještě chybí k X & Y (3DS, 2013, 16,44 milionu) a nejúspěšnějšími Pokémony dosud zůstávají Diamond & Pearl (DS, 2006, 17,67 milionu).

Opět je ale třeba upozornit, že se jedná o statistiky platné k 31. prosinci loňského roku, za uplynulý měsíc se pravdepodobně podařilo prodat řadu dalších kopií a některá fakta vyřčená v předchozím textu už nemusí být pravdivá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama