Esport ligy Activision Blizzard budou na YT
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Esport ligy Activision Blizzard budou na YT

Esport ligy Activision Blizzard budou na YT

David Plecháček

David Plecháček

27. 1. 2020 08:54
Reklama

Slýcháme to ze všech stran – esport je budoucnost videoher. Svou pozornost o něj tak čím dál více jeví i služby, kde by se nejrůznější ligy a turnaje mohly vysílat. Momentálně šlo o práva na vysílání lig a turnajů pod patronátem Activision Blizzard. O ty projevil zájem před dvěma lety Twitch, na stůl tehdy za dvouletou smlouvu vysázel 90 milionů dolarů. Teď ale částka ještě povyrostla, jen ji nevyplatí Amazon, ale Google.

Právě Google se totiž domluvil na exkluzivních vysílacích právech, takže Overwatch League, Call of Duty League, Hearthstone Esports a další věci spadající pod Activision Blizzard budou vysílané na YouTube. Jedinou výjimkou je Čína, kdo ale obdrží práva pro tuto zemi, případně jakým způsobem se budou zápasy vysílat právě na největším asijském trhu, zůstává nejasné.

Součástí dohody je i používání služby Google Cloud pro infrastrukturu jednotlivých her. „Hráči budou těžit z prémiové kvality této služby, nízké latence a ztráty packetů, ať už budou hrát na jakémkoliv zařízení,“ píše se v oficiálním tiskovém prohlášení. Activision Blizzard zřejmě využije i umělé intelgience Google Cloud AI k tomu, aby hráčům nabízel vhodné in-game nabídky podle jejich preferencí.

Částka transakce nebyla zveřejněná, neznáme ani její délku. Hovoří se jen o dlouholetém kontraktu. Pod novou smlouvou již běží zbrusu nová Call of Duty League, v níž soutěží dvanáct týmů, stejně tak Overwatch League, jejíž další sezona započne 8. února. Každá soutěž má svůj YouTube kanál, kde ji můžete sledovat, a kde bude k dispozici i další speciální obsah.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama