Autoři Amnesie a Somy odkrývají novou hru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Amnesie a Somy odkrývají novou hru

Autoři Amnesie a Somy odkrývají novou hru

David Plecháček

David Plecháček

27. 1. 2020 10:58 5
Reklama

Způsob, jakým Frictional Games lákají na svůj nový projekt, není tak úplně obvyklý. Není to tak dlouho, co autoři hororů Soma nebo Amnesia na svých stránkách v záložce „Hry“ začali odkazovat „Další hru od Frictional Games“. Ta vede na prakticky prázdnou stránku s blikajícím světlem uprostřed. Co ale někomu může připadat prázdné, z toho jiní dokázali vydolovat další vodítka.

Vodítko směřující pryč z NextFrictionalGame.com není tak složité najít. Nachází se mezi symboly sociálních sítí. Jeden z nich tam totiž nepatří. Neodkazuje přitom na nějakou stránku, je u něj jen kód suWaF-aldV4. Hráči poměrně rychle přišli na to, že jde o část odkazu k videu na YouTube. U jeho popisu stojí následující: „Videokazeta 16/2/83, kopie ze soukromé sbírky. Označení Shepte, KSSR.“ KSSR je zkratkou pro Kazašskou sovětskou socialistickou republiku, Shepte by měla být jedna z vesnic současného Kazachstánu. O záběrech nehovoříme záměrně – neukazují nic než hromadu kamení, přičemž na jednom jsou vyryté jakési symboly.

Co se na nich skrývá se zatím rozluštit nepodařilo. Další hráči ale nezkoumali toto video, ale stránky, na nichž se objevila první stopa. A ze zdrojového kódu se jim podařilo vypátrat další video. To nemá už vůbec žádný obraz, ale na jeho pozadí jsou slyšitelné zvláštní zvuky. Popis taktéž nic nenapoví: „Artefakt 1/7/115, označení 'Triple Crown'. Video nepřehratelné, fragmenty audiostopy rekonstruovány, odebrán šum.“

Co se za tajemstvím Frictional Games skrývá rozluští komunita zřejmě až za několik dní, možná i týdnů. Z našeho pohledu můžeme jen konstatovat, že novinka zřejmě směřuje k odhalení jedné ze dvou her, na nichž by měli autoři pracovat. Alespoň to tvrdili dva roky nazpět. Kam až tato metahra v podobě ARG dojde a co bude na jejím konci, zůstává nadále záhadou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama