Disco Elysium obdrželo hardcore režim
i Zdroj: ZA/UM
Novinka Disco Elysium obdrželo hardcore režim

Disco Elysium obdrželo hardcore režim

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

24. 1. 2020 05:52
Reklama

Disco Elysium patří mezi příjemná překvapení loňského roku. Sice to chvíli trvalo, než se Adam Zámečník hrou prokousal, v recenzi ale nakonec neváhal udělit plný počet bodů. Neotřelé RPG uspělo i na The Game Awards, zvítězilo hned ve čtyřech kategoriích. Studio ZA/UM si odneslo cenu za nejlepší příběh, nejlepší RPG, uspělo také v obou kategoriích týkajících se nezávislé tvorby.

Není tedy divu, že mají vývojáři chuť posunout herní zážitek zase o kus dál. Už nějaký čas víme, že se pracuje na verzi pro konzole. V plánu je také překlad do několika dalších jazyků. Nyní je však čas na malý update, který udělá radost především detektivům, jimž se už podařilo případ vyřešit.

V rámci bezplatného updatu se totiž do hry dostává hardcore režim. Již v rámci běžné obtížnosti musí hlavní postava leccos přetrpět. Vyšetřování nicméně bude ještě obtížnější. V praxi to znamená, že se výrazně sníží šance na úspěch, po kapsách bude méně peněz, přičemž ceny půjdou jako na potvoru výrazně nahoru. Aby se detektiv dostal do správného pracovního rozpoložení, bude potřeba sáhnout po alkoholu a cigaretách. Spolu s dalšími maličkostmi se šance na zdárné vyřešení případu výrazně snižují.

Spolu s hardcore režimem dodali autoři také podporu ultraširokých monitorů. Co na to říkáte? Zkusíte novou obtížnost, nebo vám jeden průchod bohatě stačil? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama