Studio Rockstar hájí své daňové úlevy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Studio Rockstar hájí své daňové úlevy

Studio Rockstar hájí své daňové úlevy

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 1. 2020 08:43 13
Reklama

Včerejší zpráva o zjištění skupiny Taxwatch UK se pochopitelně neobešla bez brzké odpovědi. Britský thinktank v ní obvinil studio Rockstar ze zneužívání fondu daňových úlev pro malá herní studia, tvůrci obrovsky úspěšných městkých akcí z něj totiž jen za poslední rok získali v přepočtu více než miliardu českých korun. Studio se k situaci vyjádřilo prostřednictvím webu VG247.

„Program Spojených království na podporu růstu různých odnoží kreativního průmyslu skrze daňové úlevy se ukázal být úspěšným. Tento program přímo vedl k tomu, že studio Rockstar Games v zemi výrazně investovalo a vytvořilo více než 1000 vysoce kvalifikovaných a stabilních pracovních pozici napříč Londýnem, Lincolnem, Yorkshirem a Skotskem,” nechal se slyšet mluvčí společnosti.

„Tato investice a úspěch britských videoher podporovaných programem nejen výrazně přispívá do ekonomiky daňového systému UK, ale také pomáhá utvrdit pozici země na popředí videoherního vývoje daleko do budoucnosti,“ obhajuje roli Rockstar Games a programu jako takového v ekonomickém růstu země.

Na tvrzení Taxwatch UK zároveň reagovalo i UKIE, ostrovní obchodní sdružení herního průmyslu. To Video Game Tax Relief považuje za znak moderního myšlení vlády a kladného vnímání her jako důležité součásti byznysu. Zároveň tvrdí, že se z každé libry investované skrze fond vrátí zpět 4 libry formou ekonomického růstu.

Také klade důraz na zaměstnance, fond dle jejich statistik přímo podporuje existenci 4320 vysokoprofilových pracovních míst, což je napříč zemí téměř třetina zaměstnanců průmyslu.

„To pomáhá byznysu všude, od Dundee po Brighton, v hraní na světové úrovni, a zároveň pomáhá lokálním komunitám vydělávat na skvělých pracovních možnostech které přináší digitální věk. Spojená království si užívají celosvětové uznání špičkové kvality herního vývoje. Nyní je čas pokračovat v podpoře tohoto průmyslu, který přináší vnitřní investice, exportuje do světa a nabízí světu dokonalou ukázku toho, co občané země mohou nabídnout,” apeluje závěrem asociace na další možnou podporu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama