Gary Whitta by chtěl režírovat film Control
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gary Whitta by chtěl režírovat film Control

Gary Whitta by chtěl režírovat film Control

David Plecháček

David Plecháček

21. 1. 2020 13:31 1
Reklama

Control není zajímavý jen po stránce hratelnosti, ale mohl by si získat vaši pozornost i co se týče příběhu a celého jeho pozadí, které Control přesahuje i do dalších her od Remedy. Zalíbení v něm našel i Gary Whitta, režisér, který režíroval například Rogue One: A Star Wars Story. Dokonce by si chtěl střihnout i filmovou adaptaci, a to nenechává chladné ani vedení finského studia.

Podobné otázky se ve světe videoher objevují neustále. Tentokrát byl na otázku, kterou hru bychom chtěli vidět na stříbrném plátně, dotázán právě Whitta v rámci twitterového Ask Me Anything. Jeho odpověď byla jednoznačná: Control. A stejně tak byla jednoznačná i odpověď na otázku, jestli by se o zpracování sám postaral: Jednoznačně ano.

Reakce na sebe nenechala moc dlouho čekat, na tweet odpověděl Thomas Puha, šéf úseku PR v Remedy, který vyzval Whittu k debatě. „Napiš mi soukromě," odvětil Whitta. Jestli probíhala další komunikace, rozhodně neprobíhala před zraky dalších lidí. Že má Whitta ke hrám blízko dokládá i to, že do jeho portfolia patří práce na Gears of War, Prey nebo třeba Duke Nukem Forever, případně první sezona The Walking Dead od Telltale, stejně tak jako závěr této série. 

Je čiré bláznovství z takové reakce cokoliv usuzovat, protože se o více než cokoliv jiného jedná o snahu o vtip, nicméně snahy dostat co nejvíce her i na stříbrná plátna mají v rámci průmyslu rostoucí tendence a je tak otázkou, jestli někdo o Control neprojeví zájem. Moc příhodnějších námětů bychom ale v loňském roce nenašli...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama