Výpis pozic odkazuje na vydání TLoU2 na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Výpis pozic odkazuje na vydání TLoU2 na PC

Výpis pozic odkazuje na vydání TLoU2 na PC

David Plecháček

David Plecháček

20. 1. 2020 12:55 7
Reklama

Stoprocentně jste zvědaví na další vývoj exkluzivních her od Sony, zda-li opustí svoji domovskou platformu a zamíří na PC, zda-li se bude jednat jen o Horizon Zero Dawn, případně Dreams... a tak nějak čekáte, jak se situace vyvrbí. I my. Než se ale Sony rozhoupe k nějaké reakci, stoprocentně se bude spekulovat na dalšími věcmi, které budou čekat na potvrzení – tak, jako spekulace o The Last of Us 2 na počítačích.

Upřímně čekáme, že „zaručeně spolehlivých“ zdrojů se bude v následujících týdnech objevovat asi tolik, kolik se objevuje hub po dešti. V takovém případě je potřeba být obzvláště obezřetný a pečlivě vybírat, komu věřit a komu ne. Jenže... jen těžko nevěřit samotným vývojářům. Právě od nich spekulace nad TLoU2 na PC pochází. Jejím zdrojem jsou totiž otevřené pozice: je nám stejně jako celému světu záhadou, proč by v Naughty Dog sháněli vývojáře se specifickými dovednostmi, které na konzolích nevyužijí.

Naughty Dog totiž shání grafického vývojáře, který má zkušenosti s DirectX 12, technologií Vulkan nebo jinou grafickou nebo výpočetní API. Dotyčný by měl zároveň rozumět architektuře AMD GCN a NVIDIA CUDA. Proč je pro vývojáře důležité AMD, je jasné – právě čipy od tohoto výrobce využívá jak PlayStation 4, tak nový PlayStation 5. To, že je v podmínkách zmíněna i společnost NVIDIA napovídá, že daný člověk bude pracovat i mimo PlayStation, jinými slovy napovídá, že The Last of Us Part II vyjde i na PC. Pravdou je, že to ale takto snadné být nemusí. Člověk, který ovládá práci s jednou architekturou, má logicky větší znalosti, než člověk, který neovládá ani jednu zmíněnou. 

Ať už leží pravda kdekoliv, taková zpráva by měla samozřejmě velký dopad. Už dříve se spekulovalo nad tím, proč by Sony mělo uvolnit právě Horizon Zero Dawn. Mezi odpověďmi ale často zaznívalo i to, že na enginu Decima běží i Death Stranding a ten na PC vyjde. Vývojáři tak mohli jednoduše zjistit, že port není problémem, a tak by Horizon mohl vyjít s minimem úsilí. Jenže později se začalo spekulovat i o Dreams, a sám známý a dobře informovaný novinář Jason Schreier, který s informací na Kotaku přišel, řekl, že her bude možná více.

Zároveň se hovořilo o tom, že Horizon vyšel před třemi lety a tudíž Sony zase tolik neriskuje a nabídne tak hráčům na PC takovou vnadičku, o co přicházejí. Jenže The Last of Us Part 2 je aktuální titul. Samozřejmě se v popisu pozice nepíše, kdy by měl být výsledek hotový a může se jednat o činnosti, jejichž ovoce sklidíme až za několik sezón, ale také nemusíme. Může se tak stát výrazně dříve, třeba s ročním odkladem. Ať už dopadne situace jakkoliv, jistotu nebudeme mít do chvíle, než Sony zveřejní oficiální stanovisko.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama