MW2 odkazuje na události nového MW
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MW2 odkazuje na události nového MW

MW2 odkazuje na události nového MW

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 1. 2020 12:14
Reklama

Pokud jste ještě neprošli příběhovou částí posledního pokračování FPS ságy Call of Duty a nechcete si jej jakkoliv vyzradit předem, pochopitelně se dalším řádkům vyhněte. Uživatel Redditu s přezdívkou NuclearFPS totiž našel zajímavé spojení mezi druhým dílem subsérie Call of Duty s podtitulem Modern Warfare a jejím loňským rebootem. Všiml si toho server Eurogamer.

Konkrétně se jedná o odkaz na události ze samého začátku kampaně Modern Warfare (2019), kdy skupina teroristů podnikne bombový útok na náměstí/křižovatku Piccadilly Circus v centru Londýna. To je pochopitelně hnacím motorem celé zápletky kampaně. V nechvalně proslulé misi Loose Ends v Modern Warfare 2 (2009) se hráči snažili sehnat důkazy svědčící o nekalé činnosti hlavní záporné postavy Makarova v jeho vile. Právě tam, jak zjistil zmíněný hráč, je možné najít útržek z novin referující o útoku na Londýn.

Časová linie obou her nicméně úplně nesedí. Zatímco v článku Makarov popisuje útok jako odplatu za zabití generála Imrana Zachajeva, v “novém” univerzu Modern Warfare událost dalece předchází konci hry, kdy je Zachajev ještě naživu. I průběh akce je popsán jinak, než vidíme ve hře samotné. Článek zmiňuje využití vagonu londýnského metra naplněného výbušninami, zatímco přímo ve hře teroristé útočí na povrchu.

Zůstává tedy otázkou, nakolik jsou autoři odhodlaní pokračovat v příběhu nalajnovaném původní trilogií. První rebootovaný díl zdánlivě fungoval jako prequel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama