Kromě Horizonu může na PC zamířit Dreams
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kromě Horizonu může na PC zamířit Dreams

Kromě Horizonu může na PC zamířit Dreams

David Plecháček

David Plecháček

17. 1. 2020 14:05 5
Reklama

Jason Schreier otevřel, zdá se, pandořinu skřínku. Díky jeho zprávě v magazínu Kotaku se začaly rojit další a další spekulace, co se za tímto krokem skrývá a kam povedou další kroky PlayStationu. Jenže tím, jak sílí hlasy hráčů, se zvyšuje i počet relevantních komentářů od lidí z oboru. Ať už jde o samotného Schreiera, nebo další potenciálně dobře informované novináře.

Předně, Schreier v jednom z novějších tweetů uvedl, že si nemyslí, že jde o jedinou hru. Mnoho hráčů se ptalo, proč právě Horizon Zero Dawn zamíří z PS4 na PC, a i když jsme nějaké odpovědi nabídli, stále nevíme, co za tím vězí. Schreier tak či tak řekl, že jich možná bude víc. Otevírá se však otázka jiná – o jaké hry půjde? Může se stát, že se na PC objeví God of War nebo The Last of Us?

Na to už dobře informovaný novinář neodpověděl. A tak tak musel učinit někdo jiný, konkrétně Tom Phillips z britského Eurogameru. Ten ve svých příspěvcích též říká, že Horizon je jen začátkem, ale Microsoft je v tomto směru mnohem dál a bude trvat, než Sony podnikne adekvátní kroky k tomu, aby svou platformu více otevřelo. Doslova říká: „Horizon bude následován dalšími hrami – a nemusíte o nich moc pracně Snít, abyste přišli na to, o jaké hry jde.“

Právě slovíčko snít, v anglickém originále Dream, Phillips napsal s velkým počátečním písmenem. Okamžitě se tak začalo spekulovat nad tím, jestli další hrou na PC nebude ta od Media Molecule, Dreams, které na PS4 vyjde teprve teď v únoru. V tomto směru je potřeba říct, že MM sídlí v anglickém Guildfordu, tudíž to má Eurogamer ke zdroji relativně blízko a je možné, že je dobře informovaný.

Phillips nicméně opět zopakoval, že má Microsoft velký náskok. „Xbox je ve vydávání svých her na PC dobře zavedený, navíc chce prozkoumat i Nintendo Switch...,“ připomněl. Jestli to ale jsou důvody, které Sony tlačí do vydání vlastních her mimo vlastní platformu, to samozřejmě nevíme. Pokud se z tohoto kroku stane trend, neřku-li pravidlo, těžko může někdo tvrdit, že tak Sony láká na vydání PlayStationu 5.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama