Game zavře ve VB desítky obchodů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Game zavře ve VB desítky obchodů

Game zavře ve VB desítky obchodů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 1. 2020 12:29 11
Reklama

Už léta pracuje herní průmysl s poměrně jasnou myšlenkou. Kamenné obchody postupně plně nahradí internetový a čistě digitální trh a existující řetězce se budou muset přetransformovat na eshopy. Sice se zdá, že s námi nakonec klasické prodejny zůstanou déle, než jsme pár lety čekali, i tak však rozhodně nevzkvétají. Jediný řetězec kamenných prodejen ve Spojených království Game například hrozí uzavřením 40 poboček.

Jedná se prý o krok “racionalizace”, v rámci kterého má dojít k vyřešení obrovských finančních problémů společnosti. Game od loňského roku vlastní levný prodejce sportovních potřeb Sports Direct, už dříve značka téměř zkrachovala, v roce 2012 ji z insolvence vykoupil investor OpCapita a k současnému majiteli za 52 milionů liber (v přepočtu přes 1 a půl miliardy českých korun) doputovala v červenci roku 2019.

„Úzce spolupracujeme s pronajímateli napříč UK, abychom nemuseli opustit 40 míst, což by vedlo k velkému množství vyhazovů. Nicméně se potýkáme s náročným trhem kamenných obchodů, Game se svou rozsáhlou sítí potřebuje restrukturalizaci, a pronajímatelé s námi musí spolupracovat na stanovení realistických, snesitelných nájmů,“ vysvětluje situaci zastoupení společnosti.


Game zavře ve VB desítky obchodů
i Zdroj: Hrej.cz

Server Nintendo Life upozorňuje na ten fakt, že podobné kroky probíhají i v Austrálii. Tam dnes řetězec EB Games, místní mutace obchodů Gamestop, oznámil, že do konce ledna uzavře celkem 19 prodělečných poboček. Samotný Gamestop už déle plánuje uzavřít zhruba 200 obchodů po celém světě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama