Bungie přispívá na boj s požáry v Austrálii
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bungie přispívá na boj s požáry v Austrálii

Bungie přispívá na boj s požáry v Austrálii

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 1. 2020 09:07 2
Reklama

Pokud existuje jeden společný nepřítel, který v současnosti spojuje celou řadu obyvatel Země, jsou to masivní požáry v Austrálii. K celosvětové sounáležitosti celebrit, mocných, ale i úplně obyčejných lidí se pochopitelně přidává i herní průmysl. Konkrétně pomoc tam, kde je potřeba, slibuje studio Bungie, které spustí prodej speciální limitované edice triček Destiny 2.

Výtěžek z prodeje merche, ke kterému je zároveň přibalen klíč na speciální digitální předmět, poputuje na účet organizacím WIRES a New South Wales Rural Fire Service. První zmíněná se stará o záchranu zvířat volně žijících v australské buši, NSWRFS, jak název napovídá, bojuje s požáry ve státě Nový Jižní Wales. Prodej triček proběhne od tohoto čtvrtka do úterý 18. února včetně dedikovaného evropského obchodu, do akce se tak mohou zapojit i čeští hráči.

Studio vypichuje ten fakt, že komunita Bungie podobným způsobem pomáhala i obětem ničivých hurikánů Katrina a Harvey a zemětřesení v Nepálu, Japonsku a na ostrově Haiti.

Vlivem obrovských vln veder a několikaměsíčního sucha sužuje Austrálii řada požárů, hoří především místní suché porosty. Nejhorší situace je zřejmě na jihovýchodě země, konkrétně ve spolkovém státě Nový Jižní Wales. Dle zdrojů BBC zatím vlivem ohně zahynulo 24 lidí, tři z nich byli dobrovolní hasiči bojující s živlem. Oheň už sežehl zhruba 6,3 milionu hektarů půdy a lesů a vyžádal si životy stamilionů kusů divoké zvěře. Internet plní fotografie místních dobrodruhů zachraňujících místní zvěř - koaly, klokany a další.

Situace zároveň v lidech po celém světě probouzí solidaritu. Celebrity i obyčejní občané různými způsoby vybírají miliony dolarů na pomoc zasaženým místům. Kromě klasických darů a charitativních sbírek na sociálních sítích nechybí ani obskurnější způsoby, například “prodávání” vlastních nahých snímků.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama