Šéf SIE: O PS5 ještě nevíte všechno
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Šéf SIE: O PS5 ještě nevíte všechno

Šéf SIE: O PS5 ještě nevíte všechno

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 1. 2020 18:09 27
Reklama

Právě probíhající výstava CES slibovala jistá odhalení i pro nás, fanoušky her. Konkrétně se v rámci konference Sony očekávaly novinky týkající se připravovaného PlayStationu 5, kromě pár potvrzených informací jsme se ale dočkali pouze (nepříliš překvapivého) loga. O potenciálních dalších novinkách se v rozhovoru pro Business Insider Japan rozmluvil ředitel Sony Interactive Entertainment Jim Ryan.

“Je důležité působit dojmem konzistentnosti v rámci produktů značky PlayStation. Je nutné, aby každý, kdo logo uvidí, okamžitě poznal a pozitivně si řekl ‘To je PlayStation’. Je tu více než 100 milionů majitelů PlayStation 4, to je komunita. Musíme se postarat o to, aby byli spokojení, zajímali se a cítili se součástí PlayStationu,” vysvětlil až překvapivou podobnost log předešlé a současné generace konzole.

Dále zmiňuje ten fakt, že spousta hráčů zůstane věrná existujícími přístroji a na novou generaci nějakou dobu nepřejde, i těm se prý Sony bude plnohodnotně věnovat a jsou podobně důležití, jako jejich akčnější kolegové.

Co je ale nejzajímavější? Ryan upozorňuje na to, že nově potvrzené inovace (haptická odezva gamepadu, SSD disky) jsou sice báječné, to nejlepší jsme ale prý zatím neviděli. PlayStation 5 má v budoucnu ukázat další “větší odlišnosti”, které jej “odlišují od předchozích konzolí”. Zároveň zmiňuje, že hraní Gran Turismo Sport je na novém ovladači “úplně jiný zážitek”.

Pro nás výrazně méně zajímavá informace je pak ta, že se společnost pokusí vydat PlayStation 5 ve svém domovském Japonsku bez zpoždění, narozdíl od PlayStationu 4, na který si Japonci museli oproti západu počkat tři měsíce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama