Na západ míří ničivý Disaster Report 4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na západ míří ničivý Disaster Report 4

Na západ míří ničivý Disaster Report 4

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 1. 2020 08:49
Reklama

Lidstvo má velmi zvláštní vztah k přírodním katastrofám. Zároveň se jedná o jednu z nejstrašlivějších věcí, které nám planeta Země “nabízí”, na stranu druhou ale popkulturu zemětřesení, tsunami, tornáda a další odjakživa fascinují. I proto vznikly už čtyři díly japonské série Disaster Report, ve které pouze s věrným batohem na zádech čelíte zkáze.

Čtvrtý díl této populární ságy vyšel v domácím Japonsku už v listopadu roku 2018, na západní trhy se ale vydává až teď. Není se ale čemu divit, naposledy opustila značka japonské ostrovy v roce 2007 s rebrandovaným druhým dílem. 

Během vývoje se titul potýkal s problémy, původně měl vyjít už na předchozí generaci konzolí, tvorba ale byla pozastavena kvůli ničivým zemětřesením a následným vlnám tsunami, které zasáhly Japonsko v roce 2011 (jedním z následků byla i havárie jaderné elektrárny Fukušima). Mírně zastaralý titul tak vyšel až na PlayStation 4.

Hratelnost spočívá v putování po zničeném městě a zachraňování jeho obyvatel. Pracuje i s prvky psychologie protagonisty, je třeba jej udržovat v klidu a čistotě. Na oplátku může hráč upravovat jeho šatník.

Na PC, PS4 a Nintendo Switch vyjde Disaster Report 4: Summer Memories 7. dubna letošního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama