Spekulace: PS5 zvládne hry ze všech PS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spekulace: PS5 zvládne hry ze všech PS

Spekulace: PS5 zvládne hry ze všech PS

Pavel Makal

Pavel Makal

6. 1. 2020 07:34 24
Reklama

Možná nepatříte mezi hráče, kteří by zvlášť často bádali ve starých hrách (protože nemáte dost času ani na ty nové), faktem ale je, že dostupnost zpětné kompatibility na Xboxu One přinesla Microsoftu cenné body popularity k dobru. Slušná knihovna titulů z minulé a předminulé generace je něčím, co Xbox odlišuje od PlayStation. A to, že v blížící se příští generaci nabídnou zpětnou kompatibilitu oba konkurenti, bereme jako samozřejmý fakt. Objevily se ale nové zvěsti, které by mohly v tomto ohledu posunout misky vah ve prospěch PlayStation 5.

Jako u většiny aktuálních neoficiálních zpráv, týkajících se příští generace konzolí, je třeba brát tyto informace s rezervou, protože je Sony samozřejmě nijak nepotvrzuje. Pocházejí z pořadu Hip Hop Gamer Show, tedy od poměrně nekonvenčního chlapíka, kterého jsme na loňské E3 vídali obcházet výstaviště s obřím zápasnickým opaskem na rameni. Přesto ale tento streamer v minulosti přinesl několik informací, které se následně projevily jako pravdivé, a u aktuální zprávy tvrdí, že si je svými zdroji natolik jistý, že je ochoten tento "únik" označit za jistou věc. Posuďte sami.

Hip Hop Gamer uvádí že má z několika ověřených zdrojů potvrzeno, že PlayStation 5 nabídne takzvaný remaster engine, tedy technologii, jež na nejnovější generaci PlayStation umožní hrát hry ze všech předchozích konzolí, počínaje PS1 a konče PS4. Sony se touto záležitostí údajně zabývá od června roku 2012, kdy společnost Sony koupila cloudovou službu Gaikai, a ústředním mottem je "Anything, anywhere", tedy "Cokoli, kdekoli". 

Podstatné také je, že hry z minulých generací nemají být na PS5 dostupné v půvnodní podobě, ale díky remaster enginu dostanou takovou péči, jaké se starším hrám dostává třeba na Xboxu One X. Hip Hop Gamer mimo jiné ve svém videu zmiňuje, že s příští generací nás čeká vizuální skok, jaký jsme zažili při přechodu z PS2 na Xbox 360. Na celé video se můžete podívat pod tímto odkazem. Jak by se vám líbilo mít všechny konzole PlayStation v jedné úhledné krabici pod televizí? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama