Vince Zampella se chopí vedení DICE LA
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vince Zampella se chopí vedení DICE LA

Vince Zampella se chopí vedení DICE LA

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

3. 1. 2020 12:29
Reklama

Vince Zampella patří mezi nejvýznamnější osobnosti herního průmyslu. Spoluzakladatel Infinity Ward je zároveň jedním z otců série Call of Duty. Po neshodách s Activisionem založil s kolegou Jasonem Westem studio Respawn Entertainment, kde působil až doposud. Pod patronátem Electronic Arts zde přivedl na svět další úspěšné značky – Titanfall a Apex Legends, nedávno také Star Wars Jedi: Fallen Order. Talent v sobě zkrátka nezapře. V novém roce však bude svou energii směřovat trochu jiným směrem.

Z rozhovoru pro server Los Angeles Times totiž vyplývá, že se Zampella ujme vedení pobočky studia DICE v Los Angeles. Tu spolu s novým vedením čekají velké změny. Doposud bylo jejím úkolem vypomáhat hlavnímu týmu ze Stockholmu. Zkušeností zřejmě vývojáři nabrali dost. Se Zampellou v čele se z nich totiž stane samostatné studio, které se bude věnovat práci na vlastním projektu.

Zampella má již nyní velké plány. Půjde o zásadní změny, uvažuje se dokonce o změně názvu. „Pravděpodobně změníme název. Chceme tomu dát novou image,” prohlásil, přičemž dodal, že jde o velmi důležitý krok. Také on sám vnímá, že mají nálepku druhořadého studia, které pouze pomáhá s prací švédského týmu. Změna názvu má podle něj dát najevo, že je zde příležitost tvořit nový obsah, od čehož si slibuje šanci oslovit nové talenty.

Je evidentní, že na Zampellu čeká hodně práce. Neznamená to však, že Respawn zcela opouští. I nadále hodlá na práci studia dohlížet. O konkrétní projekty se postarají jeho kolegové. Stig Asmussen, který doposud koordinoval Star Wars Jedi: Fallen Order, bude mít na starost příběhově zaměřené projekty. Chad Grenier, kolega z Infinity Ward, s nímž se podílel na Titanfall, ohlídá Apex Legends. Medal of Honor: Above and Beyond určený pro virtuální realitu má ve svých rukou Peter Hirschmann.

V rámci rozhovoru padla také otázka, zda Zampella nelituje, že se vzdal nezávislosti a nechal Electronic Arts koupit Respawn Entertainment. Stalo se tak až v roce 2017, transakce vyšla na 151 milionů dolarů v hotovosti a dalších 164 milionů v akciích. Zampella má nicméně jasno. „Pro tak malé studio dávalo smysl spojit síly s EA. Jen tak bylo schopné udělat to, co jsem chtěl. Pokud mluvíme o EA, ti zase chtěli, abych jim pomohl formovat jejich budoucnost. Průmysl se mění. My máme šanci být na jeho čele. Jsme schopni přijmout nové výzvy. Být v čele DICE Los Angeles je vzrušující. Chci se té výzvy chopit.”

EA tak zřejmě v budoucnu rozšíří své portfolio o další velkou značku. No novinku z produkce DICE Los Angeles si však ještě nějaký čas počkáme. Co byste si od týmu pod vedením Zampelly přáli? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama