Valve zveřejnilo vítěze Steam Awards
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Valve zveřejnilo vítěze Steam Awards

Valve zveřejnilo vítěze Steam Awards

David Plecháček

David Plecháček

3. 1. 2020 12:51 1
Reklama

První jsou The Game Awards. Po nich začne oněch „cen“ přibývat. Chronologicky jsou další na řadě Steam Awards, tedy ocenění udílené společností Valve, v nichž o vítězích rozhodují samotní hráči. Celkem osm kategorií už nalezlo své vítěze, a mezi nimi najdeme i tuzemské zastoupení.

Kromě hlavní ceny – hry roku – se na Steamu rozhodovalo i o VR hře roku, nesmrtelné hře, hře s nejlepším příběhem, ale také o nejlepší hře, která vám nejde. Steam na to jde vždy trochu jinak, a i když nám přijde, že se v letošním roce držel trochu zpátky, výsledky jsou i tak zajímavé. Čekáte nečekané? Pokud ano, tak můžeme rovnou prozradit, že cenu za nejlepší hru si odnesla stejná hra jako na TGA.

Ano, i Steam Awards ovládlo Sekiro, akční RPG od Hidetaky Mijazakiho a týmu FromSoftware. Pak už to ale začíná být přeci jen zajímavější. VR hrou roku se totiž stal slovensko-český Beat Saber. Nezáleží na tom, kdy hra vyšla, a tak úspěch rytmické hry se světelnými meči jen dokládá, že aktuálně si ve virtuální realitě nezahrajete nic lepšího.

Z Beat Saberu se stává taková v podstatě nesmrtelná hra... jenže ocenění Nesmrtelná hra si odnáší jiný titul: GTA V. Nejinovativnější hratelnost najdete podle hráčů v hříčce My Friend Pedro, nejlepší příběh pro změnu v A Plague Tale: Innocence. Pokud je pro vás důležitý vizuální styl, jedinečné ztvárnění naleznete v Gris, hře, která vyšla na konci roku 2018. Nejlepší hrou, která vám ale nejde, je údajně Mortal Kombat 11.

Poslední kategorie se soustředila na hry, které je nejlepší hrát s přáteli. Hráči na Steamu zde nezapomněli na další tuzemskou stálici, kterou je DayZ. Plná verze titulu od Bohemia Interactive vyšla loni v zimě, a evidentně ani teď neztrácí na hráčské popularitě. Ať už jste zarytými odpůrci nebo zastánci dlouho vyvíjeného projektu, autorům se musí nechat, že za nimi stojí velice silná komunita. Pro úplnost řekneme, že v minulých letech si pro sebe cenu uzmulo Left 4 Dead 2 nebo také R6 Siege. To je hezká společnost, že?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama