Sledujte dokument o vývoji Outer Wilds
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sledujte dokument o vývoji Outer Wilds

Sledujte dokument o vývoji Outer Wilds

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

3. 1. 2020 13:40
Reklama

I v minulém roce se objevilo hned několik pozoruhodných her, které trpěly na nedostatek pozornosti. Často jde o menší záležitosti, jejichž šance oslovit hráče byla zválcována masivní marketingovou kampaní konkurenčních titulů s vyšším rozpočtem. V případě Outer Wilds navíc došlo na nepříjemnou podobnost s názvem RPG od studia Obsidian Entertainment – The Outer Worlds. Výjimečnost hry nyní připomíná nový dokument.

Počin nezávislého studia Mobius Digital překvapuje především ojedinělým designem. Ne nadarmo se o něm mluvilo také v první části letošní INVAZE. Právě v kategorii hodnotící ten nejlepší design uplynulého roku měla hra velké šance. Na bednu se však nakonec nedostala, přeskočily jí tituly Baba Is You, Death Stranding a Control. Následně se jí ale podařilo zabodovat v kategorii Nejlepší otevřený svět, obsadila třetí místo.

Jedinečnost hry naštěstí připomíná dokument z produkce NoClip. Vývojáři v něm nechávají nahlédnout za oponu. Popisují způsob, jakým tvořili konkrétní světy a jak je kombinovali dohromady. Prozradili také, že jim velkou inspirací byla série The Legend of Zelda, konkrétně díly The Wind Waker a Skyward Sword.

Dokument je přiložen níže. Pokud vás hra oslovila, můžete si ji pořídit na platformách PlayStation 4, Xbox One a také na PC.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama