Boneworks je nový hit mezi VR hrami
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Boneworks je nový hit mezi VR hrami

Boneworks je nový hit mezi VR hrami

David Plecháček

David Plecháček

3. 1. 2020 15:19 13
Reklama

Titul Boneworks má nezáviděníhodnou pozici. Novinka od studia Stress Level Zero je možná pro někoho zjevením, na druhou stranu už záběry před vydáním ukazovaly skrytý potenciál hry. A viděla ho i většina nejzapálenějších majitelů VR headsetů, protože se hře výtečně daří i v prvním týdnu po vydání. Jak dlouho ale zájem vydrží?

Tituly pro virtuální realitu mají vzhledem k menší konkurenci těch opravdu kvalitních her delší životnost. Boneworks mohlo hráče táhnout dlouhé měsíce. Svou akční hratelností postavené na fyzice ale až příliš připomíná nedávno představený Half-Life: Alyx (páčidlo nechybí), a tak i přes to, že po prvním týdnů autoři prodali přes 100 tisíc kopií, se někteří ptají, zda právě novinka od Valve trochu nesrazí zájem hráčů.

O tom ale jindy. V tuto chvíli si ve studio Stress Level Zero mohou gratulovat. Přes sto tisíc kopií je úctyhodný výkon. Například web DualShockers pro srovnání připomíná, že titulu I Expect You to Die se to samé povedlo teprve loni, ale až poté, co hra vyšla na všech velkých platformách. Beat Saber, česko-slovenský klenot, na stejnou hranici dosáhl přibližně měsíc po vydání z předběžného přístupu. Boneworks stačil týden na Steamu.

Jestliže máte virtuální realitu, rozhodně se jedná o titul, který by vás neměl minout. Jak jsme řekli, hra je momentálně dostupná na Steamu, a není zřejmé, že se podívá i na jiné platformy a do jiných obchodů. Autoři už ale prozradili, že vytváří další hru ze stejného světa, tentokráte pro Oculus Quest.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama