Nintendo vzpomíná na uplynulé desetiletí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo vzpomíná na uplynulé desetiletí

Nintendo vzpomíná na uplynulé desetiletí

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

31. 12. 2019 14:38
Reklama

Japonská společnost Nintendo zažila deset let jako na houpačce. Od úspěšného nástupce handheldu Nintendo DS přes nepovedenou evoluci Wii U až po fenomenální úspěch s hybridním Nintendo Switch. Na všechny inovace, návraty, úspěchy i neúspěchy vzpomíná skrze infografiku zveřejněnou na sociální síti Twitter. A dokazuje, že to byla v Kjótu důležitá léta.

Nintendo stihlo od roku 2010 dopravit na trh několik domácích i kapesních konzolí, rádo se ale dívalo i do minulosti a připravilo speciální nostalgické verze konzolí NES a SNES. Opomenuty nejsou ani velmi úspěšná pokračování zavedených herních sérií, v čele s The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Pokémon Sword & Shield, Super Mario Odyssey a Mario Kart 8 Deluxe. 

Nintendo ale nejsou jen hry a konzole, jsou to i různé hravé doplňky, jmenovitě kartonové periferie série Labo a dříve velmi populární figurky Amiibo nebo kapesní fenomén Pokémon GO.

Co vy a Nintendo? Jste hrdými vlastníky Switche, 3DS, 2DS nebo Wii U? A jaké jsou pro vás za posledních deset let nejstěžejnější tituly platformy? Podělte se v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama