Husa rozsévá zkázu konečně i na konzolích
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Husa rozsévá zkázu konečně i na konzolích

Husa rozsévá zkázu konečně i na konzolích

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 12. 2019 10:58 3
Reklama

Honk! Honk! Pokud bychom měli vypíchnout jeden překvapivý fenomén letošní herní sezóny, byla by to husa. Konkrétně ta virtuální, hlavní hrdinka nezávislého titulu Untitled Goose Game, který vzal v půlce září internet útokem. Z nekalé husy se okamžitě stal miláček hráčů a její dobrodružství si užíval snad každý YouTuber. Dosud byla husa exkluzivní hrdinkou, mírně překvapivě, na PC a Switchi, teď se ale opeřená katastrofa vydává i na konzole PlayStation 4 a Xbox One.

Kdybychom měli jednoduše vysvětlit, co je na simulátoru kolébavého ptáka tak lákavého, asi bychom mohli dojít k mnoha výsledkům. Nesporně je to ale jistý charakter hlavního hrdiny, skvělá stylizace a příjemně nenáročná premisa hry. V roli místní husy terorizuje hráč malé anglické městečko plné roztodivných postav. Některé husu nenávidí, jiní na ní přímo útočí, jsou i tací, co se opeřence bojí. Hrdinka se ale nebojí naprosto ničeho, a tak krade, ničí a šikanuje své spoluobčany. A při tom, samozřejmě, kejhá jako o život.

"Velmi se těšíme, až si naši hru zahrajete. Přidali jsme to, že světelná dioda na ovladači zabliká oranžově vždycky když zakejháte. Nikdo nás k tomu nenutil! Jenom jsme si mysleli, že by to mohlo být vtipné," odhalují autoři ze studia House House největší novinku exkluzivní pro platformou PlayStation 4.

Předplatitelé Xbox Game Pass si Untitled Goose Game mohou vyzkoušet v rámci služby, v opačném případě je cena nastavena na příjemných 569 českých korun (v současnosti zlevněno na 426,75 korun). A to je příjemná cena za hru, která zahýbala komunitou a stala se jedním z největších memů roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama