THQ lákají prototypem remaku Gothic
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka THQ lákají prototypem remaku Gothic

THQ lákají prototypem remaku Gothic

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 12. 2019 11:30 5
Reklama

V našich končinách patří Gotic k nesmírně oblíbeným sériím, její poslední osudy jsou ale poměrně nešťastné. Především poslední, čtvrtý díl sklidil poměrně velkou vlnu kritiky. Od té doby se značka uložila ke spánku, až teď se najednou probouzí, s hratelným teaserem remaku prvního dílu. THQ Nordic prý zkouší, zda mají hráči o titul zájem.

První díl vyšel z dílen Piranha Bytes v roce 2001 a současný prototyp je mu v mnohém věrný. I tak ale některé prvky omlazuje. Pochopitelně vypadá výrazně moderněji, přepracován byl soubojový systém, zvětšilo se množství dialogů, hrdina je podstatně výřečnější a svět je výrazně méně temný. 

“Jsme odhodláni učit se od hráčů skrze dotazník na konci protypu. Jestli (a jak) se máme popasovat s produkcí plnohodnotného remaku Gothic, nebo jestli máme nechat odkaz a s ním spojené vzpomínky netknuty,” vysvětluje své motivy THQ. Hru si může bezplatně vyzkoušet každý hráč, který na svém Steam účtu vlastní alespoň jednu hru studia Piranha Bytes (tzn. jeden z prvních tří Gothic, Risen nebo nejnovější Elex).

Zda remake Gothic skutečně vznikne tak ukáží sami hráči. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama