Game Awards hrou roku se stalo Sekiro
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Game Awards hrou roku se stalo Sekiro

Game Awards hrou roku se stalo Sekiro

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 12. 2019 07:25 6
Reklama

Pravidelnou show The Game Awards Geoffa Keighleyho hráči často označují za “videoherní Oscary”, svými rozměry a rostoucím významem se však tato událost svému filmovému příbuznému rok od roku přibližuje. Letos nicméně oznámení nového Xboxu tak trochu zastínilo samotné výsledky hlasování. V něm hlavní kategorii hry roku ovládlo akční RPG Sekiro: Shadows Die Twice.

Porazilo tak konkurenci v podobě Control, Death Stranding nebo Resident Evil 2. Žezlo přebírá po loňském vítězi God of War. Dále jsou pro přehlednost vítězové vyvedeni tučně.

V kategorii “Best community support” (nejlepší podpora komunity) získala za dlouhodobý přísun nového obsahu a pilování kvality ocenění multiplayerová FPS akce Destiny 2 z roku 2017. Nejlepším hudebním podkresem se zase může pyšnit Death Stranding, který se o přidělenou cenu přel s velikány herní hudby jakou jsou Cadence of Hyrule, Kingdom Hearts 3 či Devil May Cry 5.

Přichází esportovní část. Nejlepším koučem esportovního týmu byl pro letošek zvolen Danny “Zonic” Sorensen z týmu Astralis, který vede hráče Counter-Strike: Global Offensive. Tento tým ale dedikovanou cenu nezískal na úkor League of Legends party G2 Sports. Titul hráče roku si odnáší profesionální přeživší Fortnite Kyle “Bugha” Giersdorf z týmu Immortals. Esportovou událostí roku bylo dle poroty TGA letošní League of Legends World Championship a nejlepším spjatým moderátorem podruhé za sebou belgičanka Eefje “Sjokz” Depoortere.

A co klasické tematické okruhy? Nejlepší bojovkou roku je Super Smash Bros. Ultimate, mezi RPG vítězí Disco Elysium, strategie ovládlo Fire Emblem: Three Houses, akční hry Devil May Cry 5, rodinné Luigi’s Mansion 3, sportovní/závodní Crash Team Racing Nitro-Fueled a kategorii akčních adventur celkový vítěz Sekiro: Shadows Die Twice

Příběh nejlépe vyprávělo Disco Elysium, audio design zvládi tvůrci Call of Duty: Modern Warfare, umělecký dojem zanechá nejvíce Control a hrou se společenským dopadem je Gris. Na mobilech nejvíce zaujalo Call of Duty: Mobile,  v multiplayeru zase Apex: Legends, zatímco jeho konkurent Fortnite boduje jako nejlepší dlouhodobě udržovaná hra. V esportu stále válí veterán League of Legends.

Režisérskou a hereckou cenu si odnesl Death Stranding, v druhém případě konkrétně Mads Mikkelsen za jeho ztvárnění mystického člena speciálních jednotek. Na poli VR/AR opět dominuje slovenskočeská chlouba Beat Saber, zatímco v obou cenách udělovaných nezávislé tvorbě své kvality jasně dokazuje Disco Elysium. Cenu player’s voice,  ve které o vítězi rozhodují nikoliv porotci ale samotní soutěžící, vyhrála strategie Fire Emblem: Three Houses.   

I v konkurenci Death Stranding a Sekira tak Disco Elysium vítězí v počtu odnesených cen, v úspěch převrátilo všechny čtyři nominace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama