Krvavé Gears Tactics vyjdou v dubnu 
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Krvavé Gears Tactics vyjdou v dubnu 

Krvavé Gears Tactics vyjdou v dubnu 

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 12. 2019 10:05 1
Reklama

Kdo by si snad pomyslel, že tahová variace na klasické Gears of War pozbyde typického charakteru série, je na omylu. Zveřejněný trailer ke Gears Tactics ukazuje, že i na taktičtějším bojovém poli se budou stínat hlavy, túrovat motorovky a vybuchovat končetiny. Hra navíc vyjde už 28. dubna.

Příběh je zasazený 12 let před události prvního dílu, zhruba dva roky po tzv. emergence day, kdy Sarančata vyšla na povrch planety Sera a začla pustošit lidskou civilizaci. K ruce dostaneme typicky “gearsovskou” partu vojáků s tělesnou stavbou připomínající nákladní auto. Ti budou zřejmě mít své specializace (sniper, heavy) a jejich vzhled bude plně přizpůsobitelný. Otázkou zůstává, zda půjde o předem danou partu tvrďáků, nebo si svůj vlastní tým poskládáme v rámci verbování. Tak jako tak se bude během hraní zlepšovat jak arzenál, tak schopnosti jednotlivých jednotek.

Hratelnost samotná pochopitelně výrazně připomíná etalon žánru, XCOM od studia Firaxis, do karet ale Gears Tactics hraje snadno rozpoznatelná stylizace a atraktivní zbraně i nepřátelé. Tahový boj s obřím Brumakem bude zřejmě podobně nezapomenutelný, jako v případě původní TPS série.

28. dubna příštího roku se Gears Tactics dočkáme jak na Steamu, tak v Microsoft Store. Stejně jako ostatní first-party tituly (hru vyvíjí mj. studio Coalition) bude v den vydání přístupná v rámci služby Xbox Game Pass.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama