Vyjde H-L: Alyx i na PSVR? Valve neříká ne
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vyjde H-L: Alyx i na PSVR? Valve neříká ne

Vyjde H-L: Alyx i na PSVR? Valve neříká ne

David Plecháček

David Plecháček

12. 12. 2019 13:15 1
Reklama

Half-Life: Alyx. Málokterá hra vzbudila takové pozdvižení jako nová VR iterace legendární značky, z jejíhož pokračování se stal za dlouhé roky pouhý mem. Ale Alyx je skutečná, stejně jako její stejnojmenný prequel, který vyjde na PC zkraje příštího roku. No jo, ale vyjde i na PlayStationu VR?

Dosud se o této možnosti příliš nemluvilo. Half-Life: Alyx je samozřejmě novinkou od Valve, která tak logicky vyjde ve vlastním virtuálním obchodě, kterým je Steam. Navíc původní trailer hovořil o ledasčem, ale rozhodně ne o přítomnosti hry na konzoli od Sony. Přesto se nabízí otázka, nevyjde tam? Přesně s ní se obrátilo Push Square na Valve, a dočkalo se odpovědi. Poněkud překvapivě v ní ale nestojí slovíčko „ne“.

Za Valve hovoří designér Greg Coomer, který především potvrdil, že „původně“ hra vyjde „pouze na SteamVR“. Jinými slovy, máte-li jakýkoliv headset, který si se Steamem tyká, máte vyhráno. Zároveň je ale z odpovědi patrné, že si Valve nechává otevřená vrátka a že si je vědomá zájmu o tuto platformu: „Věříme, že PSVR je pro celé médium obrovským úspěchem, a uvědomujeme si, že hodně zákazníků Sony by si chtělo tuto novou kapitolu série Half-Life také zahrát,“ říká a zároveň dodává, že PSVR verze není ani v přípravě.

To, že se na ní aktuálně nepracuje, má ale jednoduchou příčinu. Coomer totiž sám říká, že se studio soustředí na prvotní release, který proběhne jen na PC. Přeloženo do češtiny, co bude dál, to se vlastně neví. Valve každopádně nic nevylučuje. Takže je možné, že se dříve či později verze na konzolích dočkáme. Dali jsme vám dostatečně velkou naději?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama