Spencer: Jméno Xboxu dají jeho možnosti
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spencer: Jméno Xboxu dají jeho možnosti

Spencer: Jméno Xboxu dají jeho možnosti

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 12. 2019 12:32 5
Reklama

Systém názvů jednotlivých konzolí dvou největších hardwarových gigantů Microsoftu a Sony se zásadně liší. Zatímco Sony u svých PlayStationů volí jednoduché číslování, Xbox je ve svých způsobech značně nepředvídatelný. Po 360 a prozaickém One prý přijde další, historicky nesouvisející jméno. V rozhovoru pro Stevivor to tvrdí šéf značky Phil Spencer.

Web tak pokračuje ve zveřejňování zajímavých informací, které ze sdílného muže v půlce listopadu během akce X019 v Londýně dostal. Jednou z otázek prý bylo, zda je pro Microsoft složité navazovat na “číslování” svých předchozích přístrojů. Spencer to ale rázně odmítá.

“Naše zvyky v pojmenovávání se vždy točily okolo toho, čeho si myslíme že je konzole schopna. Xbox 360 byl o zábavě točící se kolem krabice, krabice, která je středem té zábavy. Xbox One, pokud si vzpomínáte na naše původní plány, byl ‘vždy na povel, vše v jednom’. Tato jména byla postavena na účelu konzole. Nemyslím si, že musíme pokračovat v jejich odkazu, protože každá stojí tak trochu sama za sebe,” vysvětluje.

Xbox s projektovým názvem Scarlett tak znovu ponese osobitý název, který jej má nějakým způsobem charakterizovat. Jaký to bude se dozvíme během příštího roku. Samotná konzole by měla na trh přijít před příštími vánocemi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama