Wake Island kdysi a teď. Jak vypadá v BF5?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Wake Island kdysi a teď. Jak vypadá v BF5?

Wake Island kdysi a teď. Jak vypadá v BF5?

David Plecháček

David Plecháček

9. 12. 2019 15:34 3
Reklama

Která mapa z Battlefieldu je podle vás ta nejvěhlasnější? DICE soudí, že je jí Wake Island. Tato ikonická mapa, respektive korálový atol v západním Pacifiku, se stala dějištěm patnáctidenní bitvy v prosinci 1941 mezi Spojenými státy a Japonskem. Původně ji zreplikoval Battlefield 1942, vzhledem k návratu do Pacifiku ale nemůže chybět ani v Battlefieldu V.

Wake Island se stal stejně jako další atoly bodem zájmu obou stran, který měl zaručit nadvládu v oblasti. Ostrov se stal původně základnou Američanů, japonská armáda jej ale za cenu velkých ztrát získala pro sebe. Není divu, že je proto bitva lákavá i pro videohru. Ostatně kromě bojů na zemi se snad ještě intenzivněji bojovalo ve vzduchu a na moři.

Pokud si pamatujete na Battlefield 1942, vzpomenete si, že právě Wake Island byl součástí demoverze a tak trochu předurčil úspěch vznikající série. Atraktivní prostředí tropického ostrova lákalo hráče už tehdy, navíc ikonický tvar podkovy nutí hráče vést intenzivní šarvátky o každý metr. A k tomu všemu má každá ze stran různé bitevní podmínky, čímž se hratelnost mění v závislosti na zvolené straně.

To vše nabídne i předělávka ostrova i v Battlefieldu V. Můžete se podívat na speciálně vytvořený trailer, který ukazuje různé jeho podoby od té původní, až po tu poslední. „Wake Island je pokaždé úplně jiným zážitkem,“ říká upoutávka. První dvě mapy pacifického rozšíření Iwo Jima a Pacific Storm autorům poskytly cennou zpětnou vazbu, a i díky nim může být Wake Island ještě lepší. Je to pravda? Podělte se s námi o vaše zážitky v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama