Minecraft a cross-play s PS4 už 10. prosince
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Minecraft a cross-play s PS4 už 10. prosince

Minecraft a cross-play s PS4 už 10. prosince

David Plecháček

David Plecháček

9. 12. 2019 12:41
Reklama

Když člověk poodstoupí a podívá se na celou aktuální generaci konzolí, nenudili jsme se. Je to právě ona, v jejíž souvislosti se hovoří o virtuální realitě, herních službách, zpětné kompatibilitě, iniciativě Play Anywhere nebo cross-platformnímu multiplayeru. Jistě, dosud jen v omezené míře a převážně s výjimkou PlayStationu, nicméně ty největší hry ukazují, jaký bude trend. Fortnite, Call of Duty i další už platformy nezohledňují. Přibude k nim konečně i Minecraft.

Minecraft už teď nabízí možnost hrát s hráči na jiných platformách. Spojit se můžete ve chvíli, hrajete-li na PC, Xboxu, Nintendu Switch i mobilních platformách, a to díky tomu, že všechny tyto verze jsou stejné a postavené na Bedrock enginu. Stále ale v tomto výčtu chybí PlayStation 4. Sony se dlouhou dobu propojení s ostatními bránila, poslední měsíce ale znamenají obrat o 180 stupňů. A Minecraft toho rád využije.

V několika obchodech svět zpozoroval novou verzi Minecraftu pro PlayStation 4, na níž nechybí logo Xbox Game Studios a popisek říkající, že ke crossplayi je potřeba účet Microsoft Account. Nová edice se podle úniku z Best Buy jmenuje Minecraft Bedrock Edition, a vyjde už 10. prosince, tedy přesně tak, aby ještě stihla letošní Vánoce.

Zatímco někteří hovoří jen v intencích určité možnosti, my už víme, že výše popsané informace jsou pravdivé. Minecraft tak do svého ekosystému velice brzy připojí i poslední chybějící část. Pokud tak nevíte, co dětem pořídit k Vánocům, a víte, že v jejich okolí je Minecraft stále fenoménem, můžete jim pod stromeček nadělit novou verzi beze strachu, že ostatní budou hrát někde jinde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama